Košarkaški klub Cedevita ulazi u svijet eSporta?

S obzirom na to da su igrači KK Cedevita i sami veliki ljubitelji videoigara, poglavito onih sportske tematike, povezivanje s gaming zajednicom zapravo je bio logičan potez.

Martina Čizmić | 25.11.2017. / 22:54

Arsen Šolić i Damir Blumenschein

Brojni profesionalni sportski klubovi diljem svijeta prepoznali su prednosti i privlačnost eSporta te su u svoje redove doveli i profesionalne eSportaše.

S obzirom na to da se procjenjuje kako će do 2020. godine prihodi od eSporta na globalnoj razini porasti na gotovo 1,5 milijardi dolara, jasno je zašto i sportski klubovi žele uzeti dio tog kolača.

Da je eSport sve popularniji i u Hrvatskoj moglo se vidjeti proteklih dana na Reboot InfoGameru gdje su održana finala prve sezone Vip Adria Lige u kojoj su najbolji regionalni eSport timovi odmjerili snage.

Taj potencijal prepoznali su i u košarkaškom klubu Cedevita koji je upravo na Reboot InfoGameru najavio svoj ulazak u svijet eSporta. Iako pregovori još uvijek traju, čini se kako bi veoma brzo, osim košarkaša u Cedeviti mogli gledati i eSportaše.

Kako je istaknuo voditelj marketinga u KK Cedevita, Arsen Šolić, još traju pregovori oko toga kako će i na koji način KK Cedevita ući u cijelu eSport priču. Sigurno je da će ući, a u svijet Cedevita eSportsa trebao bi ući i Team Ancestral, profesionalni eSport tim iz Hrvatske kojeg je predstavljao Damir "HOYLA" Blumenschein.

S obzirom na to da su igrači KK Cedevita i sami veliki ljubitelji videoigara, poglavito onih sportske tematike, povezivanje s gaming zajednicom zapravo je bio logičan potez.

U svakom slučaju, biti će zanimljivo vidjeti što će suradnja košarkaškog kluba i eSport tima napraviti za daljnju popularizaciju eSporta u Hrvatskoj. Za sad znamo samo kako su već najavili svoje prisustvo na Reboot InfoGameru 2018.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti