"Kralj" Fortnitea ima samo 16 godina i upravo je postao bogatiji za 3 milijuna dolara

Iz Epic Gamesa zasad se nisu oglasili na komentare iz igračke zajednice o tome da su varalicama, koji su već bili kažnjavani zabranom igranja na 14 dana, trebali zabraniti sudjelovanje.

Martina Čizmić | 29.07.2019. / 08:37

Kyle Bugha Giersdor (Foto: AFP)
Kyle Bugha Giersdor (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Tko kaže da igranje videoigara nije isplativ "posao"? Tijekom vikenda odigravalo se prvo Svjetsko prvenstvo u Fortniteu koje je privuklo više od 200 igrača iz cijelog svijeta.

Nakon sati igranja Fortnitea u različitim kvalifikacijama najbolji igrači imali su priliku odmjeriti svoje snage pred punom arenom.

Titulu najboljeg, odnosno "kralja" Fortnitea, osvojio je 16-godišnji Amerikanac Kyle Giersdorf, poznatiji pod nadimkom "Bugha". On je tijekom šest intenzivnih krugova natjecanja uspio prikupiti gotovo dvostruko više bodova od drugoplasiranog. Uspjeh koji je nagrađen s čistih tri milijuna dolara.

Da je Svjetsko prvenstvo u Fortniteu bilo puno iznenađenja, možda najbolje govori podatak kako jedan od najpoznatijih izgrača, Richard Tyler Blevins, odnosno "Ninja", nije uspio proći i kvalificirati se na turnir.

Također, zanimljivo je bilo i vidjeti reakciju publike i cijele Fortnite zajednice kad su se na pozornici, na kojoj su se odigravali mečevi, pojavili pojedinci koji su zbog varanja već dobili kaznu Epic Gamesa. Zvižduci i negodovanje ispunili su dvoranu, a u trenutku kad su eliminirani iz daljnjeg natjecanja publika je to pozdravila gromoglasnim pljeskom.

 

 

Iako su eliminirani i završili tek na 28. mjestu, XXiF i Ronaldo zaradili su po 50 tisuća dolara, što mnogim igračima Fortnitea nije baš bilo drago. Dijelom i jer su dobili dojam da možeš varati i svejedno zaraditi na turniru.

Iz Epic Gamesa zasad se nisu oglasili na komentare iz igračke zajednice o tome da su varalicama trebali zabraniti sudjelovanje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti