Kreativci, inovatori i vizionari stižu na zagrebački TEDx: Mjesto odakle će se graditi budućnost

Lisinski će sutra postati mjesto odakle će se početi graditi budućnost. Upravo je to tema zagrebačkog TEDx-a koji će na jednom mjestu okupiti - kreativce, inovatore, vizionare.

Sanja Vištica | 14.05.2017. / 20:16

Od profesora preko poduzetnika do znanstvenika - niz životnih i profesionalnih iskustava moći će se čuti sutra na zagrebačkom TEDx-u.

„Govorit će ljudi koje smo nekako odabrali vezano za temu „Built Future Now“, koja nas treba odvesti u budućnost i okrenuti naš pogled budućnosti jer smatramo da pogled u prošlost definitivno ne može pomoći razvoju“ kaže Karlo Matić, nositelj licence TEDx Zagreb.

A o tome itekako što ima za reći Sven Marićić. Mladi znanstvenik, jedan od pionira 3D printa u ovom dijelu Europe. Hrvatsku je uveo u elitni klub zemalja u kojima se primjenjuje 3D print u kirurgiji.

„Govorim o zadnjih deset godina rada sa 3D print tehnologijom, govorim o sadašnjosti i ono najvažnije govorim kako ćemo uz pomoć dobrih rezultata kreirati svoju budućnost“, kaže Maričić.

O tome kako je kreirao svoju budućnost govorit će i Matija Žulj. Mladi poduzetnik, čiju priču smo donijeli i u našoj rubrici Bolja Hrvatska, posao je pokrenuo u 11 kvadrata u Kutini. Danas njegova agrotehnološka tvrtka ima tisuće korisnika u čak 150 zemalja.

„Najbolje učimo iz iskustava, ne samo klasične priče, nego kad prenesemo emociju i pokušamo inspirirati druge da se uključe“, kaže poduzetnik Matija Žulj.

Svaki govornik na raspolaganju ima do 18 minuta. Među govornicima je i profesor Ivan Đikić.

„Govorit ću o fascinantnom svijetu bakterija“, poručuje Đikić.

Govor će održati i mladi arhitekt Alen Žunić. Ima tek 27 godina, a iza njega su poslijediplomski na Harvardu i MIT-u.

„Moja ideja je pokazati kako se i u Hrvatskoj može jako dobro raditi, ali i kako se neke stvari koje se ovdje nauče mogu primijeniti na cijeli svijet i pomoći nekim drugim mjestima“, kaže Žunić.

Tu je još jedan junak Bolje Hrvatske - profesor zbog kojeg djeca obožavaju geografiju. Na njegovu satu se ne uči samo iz knjiga, već i uživo od predavača koji se javljaju iz država koje se obrađuju na satu.

„Dragi ljudi, ako smatrate da trebate poticaj za nešto veliko, onaj impuls skupljanja hrabrosti dođite na TEDx, čujte inspirativne priče i vjerujte da će vam se život promijeniti nakon ponedjeljka“, poručuje profesor geografije Dejan Nemčić.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti