Kreće 13. sezona A1 Adria Lige i novo izdanje studentskog A1 Student eChallengea

Natjecateljima će veliki poticaj zasigurno predstaviti i nikad veći sveukupni fond nagrada koji će iznositi više od 40 000 eura.

Martina Čizmić | 06.06.2024. / 17:04

Esport, ilustracija (Foto: Getty Images)

A1 Adria Liga ulazi u svoju 13. sezonu i traži najbolje gamere u četiri glavne igre - EA Sports FC 24, EA Sports mobile, Counter Strike 2 i Brawl Stars. U novoj sezoni igrat će se i tri rotirajuće igre - Tekken 8, PUBG i League of Legends, a najavljene su i dodatne igre iznenađenje.

Prijave za sudjelovanje u novoj sezoni natjecanja traju do 7 lipnja, a kvalifikacije započinju 8. lipnja. Igrači koji se pokažu najvještijima izborit će svoje mjesto u finalu koje će se odigrati od 28. srpnja do 3. kolovoza.

Iz A1 Hrvatska istaknuli su kako su iznimno ponosni na projekt koji je pružio veliki doprinos razvoju regionalnog gaminga i esport scene. Nadalje, naglasili su kako A1 Adria League pored zabavnog i natjecateljskog segmenta, posebno ističe važnost odgovornog igranja videoigara te nulte tolerancije govora mržnje.

Kako biste sedam godina uspješno razvijali najveću regionalnu esport priču potrebna je iznimna strast i ljubav prema gejming industriji. Navedene emocije gorivo su koje nas sve ove godine pokreće i nadahnjuje da u svakoj novoj sezoni budemo još autentičniji i kreativniji. Kako bi priča bila cjelovita, najpopularnijem regionalnom natjecanju od samog smo početka pridružili i odgovornu notu. Prožimanjem gejming aktivnosti s aktivnostima platforme #BoljiOnline uspješno educiramo o važnosti odgovornog igranja videoigara i osvještavamo javnost kako 'neodgovorni gejming' može imati ozbiljne posljedice za pojedinca i društvo. Da radimo vrhunski posao dokazuje višegodišnje povjerenje gejming zajednice i brojna priznanja struke koja je prepoznala kvalitetu naše usluge i usmjerenost prema potrebama korisnika, izjavila je Diana Svalina, viša specijalistica za marketinške komunikacije i evente u A1 Hrvatska.

Osim 13. izdanja A1 Adria League, iz A1 Hrvatska su za lipanj najavili i novu, treću sezonu A1 Student eChallengea koji će studentima ponovno pružiti priliku da međusobno odmjere snage. Prijave za natjecanje trajat će do 5. lipnja, a svoju umješnost studenti će moći pokazati natjecanjem u tri igre - Rocket league, EA Sports FC 24 i Counter-Strike 2. Kvalifikacije za prve dvije navedene igre krenut će 10. lipnja i kulminirati finalom 14. lipnja, dok će kvalifikacije za Counter-Strike 2 započeti 17. lipnja i završiti finalnim susretom 21. lipnja.

Natjecateljima će veliki poticaj zasigurno predstaviti i nikad veći sveukupni fond nagrada koji će iznositi više od 40 000 eura.

Tko će biti najbolji u kvalifikacijama i finalima A1 Adria League te A1 Student eChallengea moći će se pratiti putem YouTubea, Twitcha i Kicka A1 Adria Lige. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti