Ljubitelji amaterskog igranja videoigara, ponovno će moći uživati u gaming showu Ultimate Gamer i boriti se za titulu najboljeg amaterskog mladog gamera u Hrvatskoj. 

Prijave za ovaj gaming show, koji je moguće pratiti na You Tubeu, službeno su otvorene do 15. rujna, a kako ističu iz Hrvatskog Telekoma, natjecatelji mogu očekivati još veći nagradni fond, atraktivnije gaming naslove i brojne druge novosti.

Ultimate Gamer u svom prvom izdanju izazvao je veliki interes među mladima kojima je gaming jedna od dominantnijih aktivnosti. Ove godine 14 natjecatelja borit će se za naslov prvaka kroz šest tjedana showa, odnosno šest epizoda. Najbolji od njih imat će priliku osvojiti značajnu nagradu, 5.000 eura vrijedan poklon bon u Sancta Domenici. Prijaviti se mogu osobe starije od 14 godina koje će nakon selekcije biti podijeljene u dva natjecateljska tima. Show će pratiti uzbudljive igre, a prva epizoda Ultimate Gamera izlazi 21. listopada na YouTube kanalu Hrvatskog Telekoma.

 

Sastavni dio showa i dalje je osvještavanje i educiranje o predrasudama u gamingu. Istraživanje o navikama mladih u gamingu, koje je proveo Hrvatski Telekom u suradnji s agencijom za istraživanje tržišta SmartUp pokazalo je kako su videoigre neizostavni dio života mladih, 97 posto mladih u Hrvatskoj između 12 i 25 godina igraju videoigre na računalu, tabletu ili mobitelu, polovica ih igranje prakticira svakodnevno, a 40 posto njih se ponekad toliko uživi u igranje da na nekoliko sati zaborave jesti ili piti.

 

Hrvatski Telekom ponovno je u potrazi za najboljim amaterskim mladim gejmerom u Hrvatskoj. Premijerna sezona nadmašila je naša očekivanja, od pregleda samih epizoda do reakcija kojih smo dobili direktno od samih natjecatelja. Uvjereni smo kako će show i ovoga puta privući interes jer se Ultimate Gamer vraća jači nego ikad. Želimo ponovno pričati o odgovornom ponašanju u digitalnom svijetu i ukazati na pozitivne učinke video igara koje pomažu u razvoju vještina potrebnih za digitalno doba, izjavila je je Tihana Sedlar Krauz, Social Media & esports project lead u Hrvatskom Telekomu.

 

Poznati gameri Marko KC i Aryssa bit će domaćini Ultimate Gamera i paziti da motivacija u njihovim timovima uvijek bude na razini zadataka. Natjecanje će, pak, voditi dobro poznati dvojac Majalski Tapir i Tetka. Popularni streameri svojim humorom i zabavnim komentarima zasigurno će začiniti atmosferu. Pobjeda će naposljetku pripasti najspremnijima i najsnalažljivijima.

 

Sve informacije vezano za prijave i tijek natjecanja dostupne su na web stranici.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju