Kremlj otkrio prati li Putin objave na Telegramu (i drugim društvenim mrežama)

U majčici Rusiji, Putin ne prati društvene mreže, ali zato društvene mreže prate njega.

Branimir Vorša | 05.09.2022. / 11:11

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Foto: MIKHAIL KLIMENTYEV)

Ruski predsjednik Vladimir Putin osobno ne prati nijedan Telegram kanal, ali njegovi redoviti obavještajni brifinzi ponekad mogu uključivati ​​pregled značajnih objava, posebno vojnih dopisnika, rekao je tajnik za tisak Kremlja Dmitrij Peskov.

Putin ne čita Telegram kanale, ali prima izvješća, rekao je Peskov za rusku agenciju Tass u nedjelju, napominjući da ruski predsjednik mora imati puni pristup svim dostupnim informacijama i obavještajnim podacima, uz službena izvješća i biltene.

Za razliku od većine svjetskih čelnika, Putin gotovo da nije prisutan na internetu, osim nekolicine službenih korisničkih računa Kremlja na društvenim mrežama, uključujući i kanal na Telegramu, jer nema slobodnog vremena za gubljenje na objavljivanje, skrolanje i klikanje, dodao je Peskov.

"Dobrovoljni egzibicionizam"

Prošle je godine Peskov također rekao da Putin nikada ne bi otvorio osobni račun na društvenim mrežama i delegirao posao savjetniku, jer smatra pogrešnim da netko drugi upravlja javnim profilom u njegovo ime.

Zapravo, Putin čak nema ni mobitel za objavljivanje ili praćenje ikoga, jer, kako je jednom primijetio Peskov, korištenje pametnog telefona znači dobrovoljni egzibicionizam i potpunu transparentnost informacija, što je nezamislivo za bilo kojeg svjetskog čelnika.

Sam Putin rekao je da, iako uvijek može posuditi telefon pomoćnika ako je potrebno, radije koristi staru vladinu liniju kako bi odmah stupio u kontakt s bilo kim.

Dok je bivši američki predsjednik Barack Obama nekoć bio hvaljen kao prvi predsjednik društvenih medija, njegov nasljednik Donald Trump to je podigao na sasvim novu razinu, pripisujući veliki dio svoje izborne pobjede društvenim mrežama. Procjenjuje se da je Trump tvitao više od 25.000 puta tijekom svog predsjedničkog mandata, prije nego što su ga tehnološki divovi zabranili zbog optužbi za poticanje nereda na Capitol Hillu u Washingtonu 6. siječnja 2021. godine.

Izvor: RT

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti