Leap Summit okupio 60 stručnjaka IT industrije, marketinga i modernih tehnologija

U Zagreb su stigla zvučna imena svjetskog biznisa. Šezdeset inozemnih i domaćih stručnjaka iz IT industrije, marketinga i modernih tehnologija prenosit će svoja znanja našim studentima i mladim poduzetnicima. Sljedeća dva dana, Zagreb će biti središte poslovne edukacije.

Sanja Vištica | 12.05.2017. / 08:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kako od ideje do posla, a onda i investitora, mladi mogu saznati iz prve ruke - od svjetskih stručnjaka na Leap Summitu.

"Dolazi Havier Baer koji radi za Buckinghamsku palaču, zatim direktor Tech Starsa James Lapinski, direktor Lega, direktor Amazona, prva žena koja se popela na Mt. Everest Katie Odal i još puno, puno poznatih imena", rekla je jedna od organizatorica Karla Katanec.

Među njima je i Takis Gavojanis, čovjek koji je u svojoj 30-godišnjoj karijeri mnogim velikim tehnološkim kompanijama pomogao da izađu na nova tržišta.

"Važno je da se inovativnim startapima otvore vrata prema inozemnom tržištu i da donesu zaradu ovoj zemlji. Tada će i drugi novi mladi poduzetnici moći učiti od njih, ali i surađivati s njima", rekao je Gavojanis.

Do nekih dogovora došlo je već prvi dan Summita.

"Ja sam upravo prije ovog razgovora bio svjedokom nekoliko razgovora koji su povezali neke vrlo mlade i potencijalne hrvatske startape s investitorima...Sklapaju se ozbiljni poslovi", rekao je direktor Founder instituta Dražen Nikolić.

Da Hrvatska ima velik potencijal, slažu se i predavači.

"Primijetio sam da mnogo ljudi želi raditi stvari koje funkcioniraju na svjetskoj razini, što je rijetkost za mlade poduzetnike. Imate mnogo mladih koji žele raditi te izniman talent, kada je riječ o tehnologijama", rekao je direktor Tech Leaders Capitala Francois Mazoudier.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti