Lenovo predstavio novu liniju laptopa napravljenih po mjeri poslovnih korisnika

Nova Lenovova linija prijenosnika napravljena je prema zahtjevima korisnika koji sami biraju uređaje na kojima rade.

Martina Čizmić | 16.05.2019. / 15:52

Lenovo Thinkbook 14s (Foto: Lenovo)

Lenovo je na događanju predstavio novi podbrand posvećen malim i srednjim tvrtkama pod nazivom ThinkBook. Radi se o novoj liniji ultra tankih Windows 10 prijenosnika.

Kako je istaknuto na predstvljanju, Lenovo je proveo istraživanje korisnika i na temelju njihovih odgovora osmislio ThinkBook. Ova je linija prijenosnika posebno osmišljena za tržište malih i srednjih poduzeća koja kupuju potrošačka prijenosna računala zbog dizajna i cjenovnih karakteristika, ali koja više ne mogu racionalizirati njihov manjak produženih jamstava i servisa, temeljnih potreba tvrtke bilo koje veličine. ThinkBook omogućuje rastućim tvrtkama zadržavanje konkurentske prednosti u privlačenju današnjih mladih, tehnološki obrazovanih stručnjaka s uređajima atraktivnog izgleda, koji su k tome i isplativi.

"Novi val mladih poslovnih lidera očekuje od svojih poslovnih uređaja da učine i nešto više ali i da imaju minimalistički izgled. Thinkbook je savršeno prikladan za popunjavanje postojeće praznine na tržištu malih i srednjih poduzeća,” izjavio je Eric Yu, viši potpredsjednik Lenova i generalni direktor SMB poslovnog segmenta Lenovo Intelligent Devices Group.

Ultra tanka ThinkBook S serija, dostupna kao 13-inčni i 14-inčni model, dizajnirana je za poslovne kupce koji nisu spremni na kompromise u osnovnim stvarima kao što su sigurnost, pouzdanost i usluge podrške, dok zadovoljavaju želju za elegantnim uređajima koji donose poznato iskustvo pametnih telefona na osobna računala.

Novi Lenovo ThinkBook 13s i 14s spajaju moderan izgled i elemente dizajnirane prema potrebama svakog korisnika, kao što su aluminijska kućišta s ugrađenim poslovnim i sigurnosnim značajkama koje potrošači očekuju od serije obitelji osobnih računala Think.

ThinkBook prijenosna računala pružaju vrhunski osjećaj svakom korisniku, mogu se rasklopiti do 180° te imaju ultra uske okvire koji omogućuju postavljanje većeg zaslona u manji prijenosni uređaj. Obloženo aluminijem i magnezijem te obrađeno u mineralno sivoj (Mineral Grey) boji, tanko tijelo ThinkBook 14s modela teži svega 1,5 kg, dok verzija ThinkBook 13s ima samo 1,35 kg. ThinkBook ultra tanka prijenosna računala sadrže poslovne značajke koje se često ne mogu pronaći u skupljim alternativama.

Lenovo Thinkbook 13s (Foto: Lenovo)

Tako, među ostalim, imaju provjeru autentičnosti u jednom koraku i uključivanje dodirom na čitač otiska prsta, ali i diskretan TPM 2.0 koji omogućuje Windows 10 sigurnosne značajke i enkripciju korisničkih podataka. Također ima i ThinkShutter - fizički poklopac kamere za kontrolu privatnosti i ono što je svima veoma važno - bateriju koja može izdržati do 11 sati autonomnog rada.

Značajka operativnog sustava Windows Modern Standby na uređaju ThinkBook 13s donosi povezivost pametnih telefona na poslovne prijenosnike, Vaš uređaj može preuzimati poruke e-pošte, primati obavijesti o Skype pozivima i ažurirati Windows aplikacije - čak i kada je poklopac zatvoren. Štoviše, nastavlja rad iz stanja pripravnosti gotovo odmah pomoću tipke Smart Power On ili, u nekim slučajevima, glasovnom naredbom.

Dual-array mikrofoni certificirani za Skype for Business te dvostruki zvučnici HARMAN za čist zvuk, poboljšavaju iskustvo suradnje putem VoIP poziva. Osim toga, namjenske Skype 'hot' tipke pojednostavljuju pozivanje s jednom tipkom za javljanje i jednom za prekidanje poziva.

Tehnologija unutar ThinkBook serije projektirana je s minimalnim brojem uskih grla te koristi osmu generaciju Intel Core procesora, standardni SSD i moćnu grafiku s integriranom Intel UHD 620 ili odvojenom AMD Radeon 540X grafičkom karticom. RapidCharge tehnologija također je standardna za ThinkBook 13s te omogućuje postizanje 80 posto kapaciteta baterija u jednom satu punjenja.

Uređaji će u SAD-u biti dostupni u svibnju, a njihov dolazak u Europu očekuje se u drugoj polovici godine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti