Lenovo priprema nešto posebno za gamere

Konkurencija na ovom tržištu sve je veća, a uskoro će je dodatno zaoštriti i Lenovo.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.08.2023. / 15:18

Gaming, ilustracija (Foto: Pexels)

Početkom ovog mjeseca na mreži su se pojavile informacije o novom uređaju koji bi trebao zaoštriti konkurenciju na tržištu dlanovnih igraćih konzola. Modeli poput Switcha i Steam Decka, a naknadno i Asusova ROG Allyja i drugih pokazali su kako je internes za ovakvim tipom konzola s malim ekranima i dalje prilično velik.

Slika nije dostupna Sljedeća generacija dlanovnih konzola imat će jedan veliki novitet

Taj interes sada će pokušati iskoristiti i Lenovo. Njihov model Legion Go i dalje nije službeno predstavljen, no zato su na mreži procurile njegove službene fotografije (možete ih vidjeti na Windows Central) koje pokazuju adute koje bi kineska konzola mogla imati u odnosu na konkurente na ovom tržištu. Legion Go pokušava donijeti najbolje od postojećih konzola na tržištu pa tako možemo očekivati kombinaciju nabrijanog hardvera Steam Decka i posebnih kontrolera koje je Nintendo predstavio na svom dlanovnom Switchu. Ti se kontroleri mogu spojiti sa samom konzolom, ali i odvojiti od nje i koristiti udaljeno, kao nekakav gamepad s kojim upravljate igrama.

Slično iskustvo, sudeći prema spomenutim fotografijama, pokušat će omogućiti i Lenovo koji se, barem prema onom što znamo do sada, od konkurencije (pri tome ne mislimo na Switch) razlikuje upravo po posebnim i odvojivim kontrolerima.

U odnosu na model Ally, Legion Go je malo deblji, na rubovima kontrolera primjetne su tipke koje bi trebale omogućiti neke dodatne opcije prilikom upravljanja igrama, dok se na desnom kontroleru nalazi trackpad, što je opcija koja postoji i na Steam Decku.

Asus ROG Ally Veselje za gamere: Procurili podaci o Asusovoj konkurenciji Steam Decku, poznata cijena najjačeg modela

Još jedna zanimljiva opcija je i stalak koji se može izvući sa stražnje strane konzole kako bi se ona postavila na ravnu površinu. Od opcija koja su još ranije spomenute (i još nisu potvrđene), Legion Go trebao bi imati ekran dijagonale 8 inča, novu generaciju AMD-ova procesora Phoenix te će podržavati Windowse.

S obzirom na to da su se u javnosti pojavile službene fotografije, na Windows Centralu kažu kako vjerojatno nismo daleko od njena službena predstavljanja, što bi moglo biti krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti