Lenovo priprema konkurenta Steam Decku

Situacija na tržištu dlanovnih konzola zahuktava se i konkurencija je, na zadovoljstvo gamera, sve veća.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.08.2023. / 12:41

Videoigre (Foto: Getty Images)

Još jedna velika tehnološka kompanija povećat će konkurenciju na tržištu dlanovnih igraćih konzola. Iako se mislilo kako su s pametnim telefonima i tabletima dani odbrojeni za tu kategoriju gadgeta, pokazalo se kako su dlanovni uređaji namijenjeni prvenstveno igranju na malim ekranima i dalje iznimno popularni među korisnicima.

Slika nije dostupna Sljedeća generacija dlanovnih konzola imat će jedan veliki novitet

Tu će situaciju na tržištu pokušati iskoristiti i Lenovo, koji, prenose na stranici Windows Central, trenutačno razvija svoju konzolu koja bi se na tržištu trebala pojaviti kao Legion Go. U odnosu na konkurente poput Steam Decka i ASUS ROG Allyja, Legion Go trebao bi imati veći ekran (osmoinčni u odnosu na sedmoinčni spomenutih dvaju uređaja), što bi mnogim gamerima mogao biti dovoljan razlog da se odluče upravo za Lenovov uređaj za igranje.

Konzola bi trebala imati podršku za Windows 11 za maksimalnu gamersku kompatibilnost, a pokretat će je nova generacija AMD-ovih procesora Phoenix. Riječ je o hardveru za koji iz AMD-u kažu da je namijenjen ultrabook računalima fokusiranim na igranje, umjetnu inteligenciju i grafiku.

Kada bi se Lenovova dlanovna konzola trebala pojaviti na tržištu i koliko će stajati, trenutačno nije poznato.

Na Windows Centralu podsjećaju kako je Lenovo prije nekoliko godina radio na konzoli Legion Play s operativnim sustavom Android koja je primarno trebala biti namijenjena za cloud gamerske servise (slično kao Logitech G), no nikada je nisu predstavili. Možemo očekivati da bi dizajn Legiona Go mogao biti sličan tom uređaju.

PlayStation Iznenađenje iz Sonyja: Za kraj godine pripremaju potpuno novu konzolu

S obzirom na to da popularnost dlanovnih uređaja raste, ne bismo se trebali iznenaditi da se na tržištu pojave još neki novi igrači. Alienware je također prije nekoliko godina prikazao prototip takva uređaja, a može se očekivati da će budućnost donijeti i nove konzole tvrtki poput Razera, kao i drugih računalnih kompanija, pogotovo onih fokusiranih na videoigre i gamere.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti