Iznenađenje iz Sonyja: Za kraj godine pripremaju potpuno novu konzolu

Čini se kako su u Sonyju promijenili mišljenje oko dlanovnih konzola. Više bi trebali saznati u drugoj polovici godine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.04.2023. / 14:35

PlayStation (Foto: Afp)

Još prije 6 godina u Sonyju su zaključili kako nema smisla predstavljati novu generaciju dlanovne igraće konzole jer su pametni telefoni mnogima zamijenili takve uređaje. No kako se pokazalo na primjeru Steam Decka, čini se kako potražnja za takvim uređajima namijenjenim igranju na malim ekranima i dalje postoji te su, nakon Steama, još neke kompanije predstavile svoje takve konzole.

PlayStation Nova verzija PlayStationa stiže već sljedeće godine?

Ovo je tržište, čini se, ponovno zanimljivo i Sonyju te su brojni tehnološki mediji prenijeli kako japanski gamerski div ponovno razvija svoju verziju konzole, no ovog puta to neće biti uređaj koji će naslijediti PSP i PS Vitu. Dok su korisnici ovih konzola mogli kupovati posebne igre napravljene isključivo za njih i u njima uživati na malim ekranima, to neće biti slučaj s modelom Project Q Lite, kako bi se taj uređaj trebao zvati.

Naime, prema informacijama koje su dostupne na internetu, ovaj uređaj trebao bi samo biti dodatak PlayStationu 5 na kojem bi se mogle streamati igre s PlayStationa putem Sonyjeve opcije Remote Play. Sam uređaj opisuje se kao DualSense kontroler s velikim ekranom dijagonale 8 inča u sredini. Rezolucija ekrana iznosit će 1920x1080 piksela, uz frekvenciju osvježavanja od 60Hz.

Dio novinara skeptičan je prema ovim informacijama i ne vide potencijal u jednom takvom uređaju. Naime, osim za najveće ljubitelje PlayStationa i igara ove konzole, teško je opravdati trošak kupovine uređaja na kojem će se samo moći streamati igre jer se putem Sonyjeve opcije Remote Play igre mogu streamati i na telefonima i tabletima pa je potrebno nabaviti samo dodatni kontroler.

Slika nije dostupna Samo skupi dodatak PlayStationu ili prozor u budućnost videoigara? Uskoro počinje prodaja novog Sonyjevog VR uređaja

Sony bi Project Q Lite trebao predstaviti već krajem ove godine, kada bi trebali saznati sve detalje oko uređaja, kao i element koji bi mogao biti presudan za njegov uspjeh, a to je - cijena.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti