Nova verzija PlayStationa stiže već sljedeće godine?

Hoće li, po uzoru na PlayStation 4 Pro, Sony predstaviti i PlayStation 5 Pro?

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.03.2023. / 16:29

PlayStation (Foto: Afp)

Nakon što su tijekom posljednjih tjedana mrežom kružile informacije o potpuno novoj generaciji Sonyjeve igraće konzole, PlayStationu 6, ovaj tjedan objavljene su glasine kako prije šestice japanska tvrtka planira nadograđenu verziju PS 5. Prema tim informacijama, razvoj PlayStationa 5 Pro već je u tijeku te ga na tržištu možemo očekivati krajem sljedeće godine, dok bi PS 6 ne treba očekivati prije 2028. godine.

Slika nije dostupna Samo skupi dodatak PlayStationu ili prozor u budućnost videoigara? Uskoro počinje prodaja novog Sonyjevog VR uređaja

No niti to nije sve što Sony priprema te bi se već ove godine u prodaji trebala pojaviti verzija plejke s odvojenim diskom te bi proizvodnja takve verzije navodno bila jeftinija.

Što se PS 5 Pro tiče, ako se ova verzija konzole zaista pojavi u prodaji, nitko ne bi trebao biti iznenađen. Naime, tri godine nakon što je Sony predstavio PlayStation 4, na tržištu se pojavila i verzija PS4 Pro s jačim hardverom. Ako su informacije o Pro verziji petice istinite, ona bi se na tržištu pojavila četiri godine nakon modela PS 5, no proteklo su razdoblje ionako obilježile nestašice čipova tako da su se planovi i raniji rokovi proizvodnje vjerojatno poremetili.

Ako se verzija Pro pojavi u prodaji, bit će zanimljivo vidjeti kolika će biti njena cijena, odnosno hoće li s dolaskom modela Pro, klasični PS 5 pojeftiniti. Kada je Sony predstavio PlayStation 4 Pro, njegova cijena iznosila je 400 dolara, što je identično cijeni običnog PS4 kada je predstavljena, dok je ta cijena s vremenom snižena na 300 dolara.

Slika nije dostupna Iz Sonyja imaju odlične vijesti za sve koji namjeravaju kupiti PlayStation 5

Hoće li se ista situacija ponoviti i sada, s PS 5 (naravno, pod uvjetom da Sony zaista predstavi verziju Pro), nije poznato te s obzirom na trenutačnu situaciju na tržištu i konstantna poskupljenja, ne bi se iznenadili kada bi cijena petice ostala ista, dok bi model Pro bio još skuplji. U izvještajima koji su dostupni na mreži ne spominje se kakve bi nove opcije mogla imati Pro verzija, no jasno je kako možemo očekivati snažniji hardver, još bolju grafiku i, vjerojatno, nekakvu promjenu dizajna same konzole, odnosno možda bude tanja.

Izvor: Game Spot


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti