LG dobio međunarodni certifikat za sigurnosnu kontrolu robota

Ranije su proizvođači morali analizirati i procijeniti svaki aspekt funkcionalne sigurnosti za svakog proizvedenog robota pojedinačno, ali zahvaljujući LG-evom sofisticiranom kontroleru taj je proces pojednostavljen.

Martina Čizmić | 29.06.2022. / 15:27

LG CLOi roboti (Foto: LG) (Foto: LG)

LG je postao prva tvrtka na svijetu koja je dobila ISO 13849-1 certifikat za svoj sigurnosni modul kontrolera koji se koristi u mobilnim servisnim robotima. Kako su istaknuli iz te tvrtke, novi certifikat odnosi se na LG-eve napredne sigurnosne kontrolere za robote, a izdao ga je Det Norske Veritas (DNV), međunarodno klasifikacijsko društvo sa sjedištem u Norveškoj.

Dodaju kako LG-ev novorazvijeni sigurnosni kontroler za robote osigurava najvišu razinu operativne sigurnosti i pouzdanosti aktivnim upravljanjem postavkama robota, praćenjem signala sa robotskih senzora u stvarnom vremenu i pružanjem zaštitnog smanjivanja brzine ili zaustavne kontrole kad se prepozna bilo kakav rizik.
Sastavljen od samo jednog modula, ističu, ima značajnu prednost u odnosu na konvencionalne kontrolere – jednostavno se može prilagoditi individualnim specifikacijama svakog robota ili udovoljiti jedinstvenim zahtjevima svakog kupca.

Ranije su proizvođači morali analizirati i procijeniti svaki aspekt funkcionalne sigurnosti za svakog proizvedenog robota pojedinačno, ali zahvaljujući LG-evom sofisticiranom kontroleru taj je proces pojednostavljen. U LG-u očekuju kako će to pomoći tvrtkama da brže pokrenu autentifikaciju i lansiranje novih servisnih robota.

Kako primjena autonomnih robota postaje sve češća i u industrijama i kod potrošača, područje tehnologije sigurnosti robota dobiva sve više na važnosti, rekao je dr. Baek Seung-min, voditelj Laboratorija za naprednu robotiku u LG Electronicsu. Oslanjajući se na naše značajne tehnološke sposobnosti i iskustvo iz stvarnog svijeta u primijenjenoj robotici, osiguravamo najvišu razinu funkcionalne sigurnosti za sljedeću generaciju autonomnih robota. Time potvrđujemo svoje vodstvo na području tehnologije sigurnosti robota.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti