LG je postao prva tvrtka na svijetu koja je dobila ISO 13849-1 certifikat za svoj sigurnosni modul kontrolera koji se koristi u mobilnim servisnim robotima. Kako su istaknuli iz te tvrtke, novi certifikat odnosi se na LG-eve napredne sigurnosne kontrolere za robote, a izdao ga je Det Norske Veritas (DNV), međunarodno klasifikacijsko društvo sa sjedištem u Norveškoj.

Dodaju kako LG-ev novorazvijeni sigurnosni kontroler za robote osigurava najvišu razinu operativne sigurnosti i pouzdanosti aktivnim upravljanjem postavkama robota, praćenjem signala sa robotskih senzora u stvarnom vremenu i pružanjem zaštitnog smanjivanja brzine ili zaustavne kontrole kad se prepozna bilo kakav rizik.
Sastavljen od samo jednog modula, ističu, ima značajnu prednost u odnosu na konvencionalne kontrolere – jednostavno se može prilagoditi individualnim specifikacijama svakog robota ili udovoljiti jedinstvenim zahtjevima svakog kupca.

Ranije su proizvođači morali analizirati i procijeniti svaki aspekt funkcionalne sigurnosti za svakog proizvedenog robota pojedinačno, ali zahvaljujući LG-evom sofisticiranom kontroleru taj je proces pojednostavljen. U LG-u očekuju kako će to pomoći tvrtkama da brže pokrenu autentifikaciju i lansiranje novih servisnih robota.

Kako primjena autonomnih robota postaje sve češća i u industrijama i kod potrošača, područje tehnologije sigurnosti robota dobiva sve više na važnosti, rekao je dr. Baek Seung-min, voditelj Laboratorija za naprednu robotiku u LG Electronicsu. Oslanjajući se na naše značajne tehnološke sposobnosti i iskustvo iz stvarnog svijeta u primijenjenoj robotici, osiguravamo najvišu razinu funkcionalne sigurnosti za sljedeću generaciju autonomnih robota. Time potvrđujemo svoje vodstvo na području tehnologije sigurnosti robota.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju