LG-jev mali, ali impresivan projektor dolazi na tržište

Novi LG-jev projektor mali je i kompaktan, a daje impresivnu sliku.

Martina Čizmić | 20.03.2024. / 08:29

LG CineBeam Q (Foto: LG)

LG je još u siječnju na sajmu CES u SAD-u predstavio svoj novi projektor CineBeam Q (model HU710PB), a sad taj svestrani projektor stiže na tržište. 

Kako ističu iz LG-ja, CineBeam Q dizajniran je s namjerom da upotpuni životni stil korisnika. Kompaktnog je i laganog dizajna, teži tek 1,5 kilograma, a sadrži i praktičnu ručku koja se može rotirati za 360 stupnjeva. Njegov elegantni minimalistički dizajn upotpunjuje svaki prostor, a funkcija Light Drawing omogućuje mu projekciju slika na zidu

Sliku projicira u 4K UHD rezoluciji na veličini od 120 inča uz omjer kontrasta od 450.000:1 i 154-postotno pokrivanje DCI-P3 spektra boja.

Zahvaljujući funkciji automatskog fokusa moguće je optimizirati veličinu i položaj slike. Platforma LG webOS s intuitivnim sučeljem nudi jednostavan pristup popularnim streaming uslugama poput Netflixa, Disney+, Prime Videa i YouTubea. Dodatno, AirPlay 2 i Miracast omogućuju dijeljenje sadržaja s pametnih uređaja.

Globalno lansiranje započet će u Južnoj Koreji ovog mjeseca, potom će se proširiti na tržišta diljem SAD-a, Kanade, Australije, Njemačke, Španjolske, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva i pojedinih azijskih zemalja, dok će kasnije biti dostupan i u drugim zemljama. No cijena mu baš i nije mala. U SAD-u ona iznosi 1299 dolara, što znači da neće biti manja ni u EU-u. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti