Tvrtka LG krenula je s izradom visoko kvalitetnih zaslona za smartphone uređaje koji bi se trebali pojaviti na tržište u drugoj polovici ove godine.

Čar ovih zaslona nije u veličini već u kvaliteti, pa tako novi zasloni od 5 inča imaju rezoluciju od 1920x1080, uz nevjerojatnih 440 piksela po inču, odnosno trećinu više nego što je to slučaj na Appleovom iPhoneu 4S i čak 72 posto više nego na prijašnjem LG-ovom smartphoneu Optimus Vu.

Za razliku od sadašnjeg 5 inčnog LG-evog smartphonea, novi zaslon će imati 16:9 omjer baš kao što je to slučaj na HDTV-u koji se može nabaviti za dnevnu sobu.

Tehnologija iza ovog zaslona je bazirana na IPS LCD-u, odnosno takvu tehnologiju već koriste uređaji kao što su Nitro HD i Optimus Vu no s puno više piksela.

Sve u svemu, LG je napravio korak dalje u izradi zaslona za smartphone pa će tako svi korisnici moći vidjeti Full HD sadržaj u istoj kvaliteti kao što je to slučaj na TV-u ili monitoru, ističu iz LG-a. Spomenimo još samo da je zaslon toliko dobro napravljen da golo oko ne može razlikovati piksele na daljini na kojoj držimo telefon (limit je 300 piksela). No hoće li se ovaj zaslon dobro pokazati na tržištu pokazat će vrijeme.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju