LG s početkom 2014 predstavlja novo all-in-one računalo s Google Chrome OS-om

Iz LG-a su najavili kako će se prvo 'sve u jednom' osobno računalo na svijetu temeljeno na Googleovom operativnom sustavu javnosti predstaviti na Consumer Electronics Showu koji se održava u siječnju.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 18.12.2013. / 07:31

LG s početkom 2014 predstavlja novo all-in-one računalo s Google Chrome OS-om

Iz LG-a su najavili kako će se prvo "sve u jednom" osobno računalo na svijetu temeljeno na Googleovom operativnom sustavu javnosti predstaviti na Consumer Electronics Showu koji se održava u siječnju.

LG Chromebase (model 22CV2421) nova je generacija PC-a koja se naslanja na suradnju s Googleom, dolazi s 21,5 inčnim full HD zaslonom (IPS tehnologija), Intelovim procesorom, 2GB memorije..., a zanimljivo je kako može raditi i samo kao klasični monitor, iako nam nije jasno tko bi i zašto koristio takvu mogućnost kada je već kupio računalo.

Uglavnom, na CES-u koji će se održai u Las Vegasu šira publika će po prvi puta imati prigodu upoznati ovo računalo, a Hyoung-Sei Park, voditelj IT odjela u LG-u, otkrio je i ciljano tržište. "LG Chromebase je budućnost računala, ali ne samo za korištenje kod kuće, nego specijalno u školama, hotelima, pozivnim centrima i brojnim drugim javnim ustanovama", rekao je Park.

Integracija s Googleovim uslugama "u oblaku" vjerojatno je adut na koji će igrati LG kada bude tražio "ulaz" u javne institucije koje je spomenuo Hyoung-Sei Park, uz jednostavnost korištenja i moderan dizajn, vjerojatno će imati dobru penetraciju na tržište, iako cijena za sada još uvijek nije obvjavljena, ali i to će se promijeniti već u prvom mjesecu 2014.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti