LG ulazi na tržište pametnih zvučnika svojim XBOOM AI ThinQ

LG je uoči IFA sajma u Berlinu predstavio nove zvučnike, među kojima i pametni zvučnik razvijen u suradnji s Googleom.

Martina Čizmić | 21.08.2018. / 13:08

LG XBOOM zvučnik (Foto: LG) (Foto: LG)

LG će na sajmu IFA 2018 u Berlinu predstaviti proširenu liniju audioproizvoda XBOOM koja, pored mini linija i all-in-one proizvoda, odsad uključuje prijenosne Bluetooth zvučnike XBOOM Go te pametne zvučnike XBOOM AI ThinQ.

Suradnja s tvrtkom Meridian Audio dovela je do implementacije njihove tehnologije u LG-jevu liniju proizvoda XBOOM.

Mini linija XBOOM (model CK99) i all-in-one sustav (model OK99) imaju izlaznu snagu od 1800 do 5000 W. Uz to, Pro DJ Wheel omogućuje svakom da postane DJ korištenjem raznih funkcija za miksanje i skrečanje ili zabavnih svjetlosnih efekata. Ljubitelji karaoka mogu s gotovo bilo koje pjesme ukloniti vokal i namjestiti brzinu reprodukcije, čime LG OK99 podiže koncept prijenosnog audiosustava na posve novu razinu.

LG XBOOM linija zvučnika (Foto: LG) (Foto: LG)

Novi zvučnik XBOOM Go (modeli PK3/PK5/PK7) dizajniran je da slušatelje zadivi svojom nenadmašnom kvalitetom te jednostavnim korištenjem. S naprednom tehnologijom tvrtke Meridian, zvučnici XBOOM Go istovremeno pružaju kvalitetne visoke tonove i snažan bas, ali i općenito moćan zvuk, unatoč manjim dimenzijama. XBOOM Go prvi je bežični zvučnik koji podržava Qualcommovu tehnologiju aptX HD za vrhunski zvuk bez kompresije s visokom razlučivošću od 24 bit/576 kbps koji će zadovoljiti i audiofile. LG je prva tvrtka koja je tehnologiju aptX HD ugradila u pametni telefon. Riječ je o modelu G5, a i danas se ona koristi u modelu LG G7 ThinQ. Modeli zvučnika XBOOM Go također nude i svjetlosne efekte u više boja te drške Grab-N-Go i X-grip za sigurno prenošenje i stabilnost. Izdržljiva vodootporna baterija čini zvučnike XBOOM Go savršenim za aktivnosti na otvorenom.

Linija pametnih zvučnika LG XBOOM AI ThinQ uključuju modele WK7 i WK9 s ugrađenim Google Assistantom koji omogućava upravljanje glasom.  LG je surađivao s Googleom kako bi u zvučnik ugradio Google Assistant i učinio ga središtem pametnog doma. Tako se putem modela WK7 i WK9 može upravljati pametnim kućnim uređajima kompatibilnim s LG-jevom tehnologijom ThinQ. Zvučniku XBOOM AI ThinQ WK7, koji ovih dana dolazi na ključna tržišta, uskoro se pridružuje model WK8 s 8-inčnim zaslonom za još interaktivnije iskustvo upravljanja.

Posjetitelji LG-jeva izložbenog prostora na sajmu IFA moći će od 31. kolovoza do 5. rujna u dvorani 18 kompleksa Messe Berlin vidjeti proizvode linije LG XBOOM te druge LG-jeve inovacije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti