Ljeto može biti pogubno za iPhone, evo što Apple savjetuje

Iako je ovo savjet iz Applea, možemo ga slobodno proširiti i na ostale pametne telefone i elektroničke uređaje. Pogotovo kad su temperature izuzetno visoke.

Martina Čizmić | 13.08.2020. / 15:11

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Visoke temperature nisu blagonaklone prema elektroničkim uređajima, a za neke mogu biti i pogubne. Na stranu što visoka temperatura može dovesti do bržeg pražnjenja baterije pametnog telefona ili laptopa, ili pak gašenja, ali može ih i zaista uništiti.

Tako su iz Applea poslali upozorenje svojim korisnicima koji se nalaze u područjima u kojima su ovih dana izuzetno visoke temperature. Hrvatska, srećom, nije u tom odabranom društvu, ali to ne znači da savjete treba ignorirati.

Ističu kako visoke temperature (35 i više Celzijevih stupnjeva) mogu dovesti do ozbiljnih oštećenja na pametnim uređajima. Naime, svaki uređaj ima optimalni raspon temperature na kojoj najbolje radi. Što je temperatura više (ili niža), to je veća vjerojatnost da će uređaj otkazati poslušnost, a može doći i do oštećenja samog uređaja. Upravo zato iz Applea savjetuju korisnicima da u takvim uvjetima svoje uređaje - ne koriste.

Visoka temperatura može utjecati na pojedine komponente unutar uređaja, što može dovesti to zastajkivanja, usporavanja ili čak gašenja uređaja, pojašnjavaju u Appleu te dodaju kako se u takvim uvjetima životni vijek baterije skraćuje.

Stoga savjetuju da se uređaji ne ostavljaju na direktnom suncu, u automobilima, na prozorima ili uz reflektirajuće površine jer bi to moglo uzrokovati rast temperature unutar samog uređaja.

Upozoravaju korisnike i da, ako je uređaj izrazito vruć na dodir, ne koriste uređaj dok se ne ohladi.

Iako je to savjet iz Applea, možemo ga slobodno proširiti i na ostale pametne telefone i elektroničke uređaje. Pogotovo kad su temperature izuzetno visoke.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti