Logitech službeno predstavio dlanovnu konzolu G Cloud

Uređaj dolazi sa 7-inčnim ekranom i hardverom kakav se nalazi u pametnim telefonima srednje kategorije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.09.2022. / 10:20

Logitech G Cloud (Foto: Logitech)

Logitech je nedavno svima dao do znanja da pripremaju vlastitu verziju dlanovne konzole fokusiranu na igranje u oblaku, a kompanija je jučer i službeno predstavila uređaj nazvan G Cloud. Konzola će se u prodaji pojaviti tijekom sljedećeg mjeseca po cijeni od 349 dolara.

Kontroler za igranje Objavljene pa odmah izbrisane fotografije Logitechove dlanovne konzole

Namijenjena je prvenstveno za postojeće korisnike cloud gaming servisa poput Xbox Cloud Gaminga i Nvidia Gee Forcea Now, a omogućuje i stream igara s osobnih računala putem Steam Link aplikacije i Xboxa. Također, podržava i Googleov Play Store, što znači da će se na G Cloudu moći igrati i igre za Androide.

Konzola dolazi s ekranom osjetljivim na dodir dijagonale 7 inča rezolucije 1920x1080 piksela i frekvencijom osvježavanja od 60Hz. Pored ekrana nalaze se standardni upravljači za dlanovne konzole i kontrolere - 2 analogna joysticka, D-pad i četiri akcijske tipke. S gornje strane nalaze s dodatne tipke za upravljanje u igrama.

Ovaj uređaj dolazi i sa stereo zvučnicima i dva mikrofona, ima 3,5 mm izlaz za slušalice i utor za microSD memorijsku karticu. Kapacitet baterije iznosi 6000 mAh te bi, prema tvrdnjama iz Logitecha, mogla izdržati čak više od 12 sati rada.

Slika nije dostupna “Nintendo Switch za PC”: Za mjesec dana počinje prodaja konzole Steam Deck

Što se hardvera tiče, G Cloud pokreće Qualcommov Snapdragon 720G (riječ je o čipsetu koji se obično nalazi u pametnim telefonima srednje kategorije), ima 4GB RAM-a i 64GB prostora za pohranu podataka tako da ovaj uređaj nije neka hardverska zvijer. Na njemu je instalirana starija verzija Googleova mobilna operativna sustava (Android 11) te dolazi s trgovinom aplikacija za Androide putem koje se mogu preuzimati različite aplikacije tako da se konzola može koristiti i kao tablet.

Izvor: Logitech
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti