Objavljene pa odmah izbrisane fotografije Logitechove dlanovne konzole

Nakon što su fotografije objavljene na Twitteru reagirali su iz Logitecha pa su fotografije uklonjene s te društvene mreže.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.08.2022. / 15:38

Kontroler za igranje (Foto: Getty Images)

Iako su današnji pametni telefoni hardverski dovoljno snažni da se na njima mogu igrati igre fantastične grafike, dio gamera koji uživa u igranju na malim ekranima, ipak preferira posebne dlanovne konzole. Tome u prilog govori i odlična prodaja Nintendove konzole Switch Lite te velika potražnja za konzolom Valvea Steam Deck.

Slika nije dostupna Valve planira više generacija svoje dlanovne konzole Steam Deck

Na dlanovnoj konzoli radi i jedan od najpoznatijih proizvođača računalne periferije Logitech. Početkom mjeseca najavili su kako u suradnji s kineskim Tencetom razvijaju cloud konzolu te da bi se taj uređaj na tržištu trebao pojaviti krajem godine. Zahvaljujući podacima s njihove internetske stranice saznali smo i ime uređaja - Logitech G Gaming Handheld, no neke konkretnije detalje iz Logitecha nisu objavili.

Ipak, zahvaljujući Evanu Blassu, dobro poznatom imenu industrije pametnih telefona koji na Twitteru često objavljuje informacije i fotografije proizvoda i prije nego su službeno predstavljeni, saznali smo kako će izgledati i G Gaming Handheld. On je na Twitteru objavio nekoliko fotografija nadolazećeg uređaja, a da je zaista riječ o pravim slikama pokazuje i brza reakcija Logitecha zbog koje je Blass morao ukloniti fotografije s Twittera.

Srećom, mnogi su fotografije snimili prije nego su izbrisane tako da su ih objavili brojni tehnološki portali. Slike otkrivaju uređaj koji je dizajnom sličan Steam Decku i Switchu s velikim ekranom i kontrolama koje se nalaze s obje strane ekrana.

Posebno je zanimljivo ono što je prikazano na ekranu. Čini se kako uređaj radi na Androidu te se na ekranu nalaze aplikacije za Googleov Play Store, Chrome, YouTube, ali i aplikacije za Xbox, Nvidijin GeForce servis te Steam. Također, tu se nalaze i ikone za korisnički profil, poruke i postavke.

Slika nije dostupna Qualcomm napada gamersko tržište s novom prijenosnom konzolom

Nagađa se kako bi konzolu mogla pokretati Qualcommova nadolazeća G3x platforma, prvi čip dizajniran za dlanovne konzole koji je predstavljen ranije ove godine i koji bi bez problema trebao omogućiti igranje najjačih mobilnih igara.

Izvor: 9to5 Google
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti