Qualcomm napada gamersko tržište s novom prijenosnom konzolom

Qualcommova konzola trebala bi izgledati poput debljeg telefona te s dodatnim i odvojivim kontrolerima sa strane, kakve ima Nintendo Switch.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.03.2021. / 08:47

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kompanija čiji procesori pokreću najveći broj pametnih telefona koji rade na Androidu za sljedeću godinu planira predstavljanje svoje prve igraće konzole. Iako iz Qualcomma još ne spominju svoju konzolu, izvori upoznati s planovima kompanije te su informacije potvrdile medijima i prema njima, konzola će biti kombinacija velikog smartphonea i Nintendova Switcha, a planirana cijena je oko 300 dolara.

Nintendo Switch Lite Nintendo priprema odgovor novom PlayStationu i Xboxu

Dijagonala ekrana konzole trebala bi iznositi oko 6,65 inča, a kako je predstavljanje planirano za sljedeću godinu, jasno je kako će je pokretati nadolazeća verzija čipseta Snapdragon. Ono što nije poznato jest hoće li imati potpuno isti hardver kao i telefoni ili će ga Qualcomm ipak prilagoditi za videoigre. Također, kompanija će veliki naglasak staviti i na hlađenje procesora i njegovu učinkovitost, kako bi se izvukao maksimum iz procesorske snage. Kao i Nintendo Switch, konzola bi na bočnim stranama trebala imati dva kontrolera za upravljanje igrama koji bi se, vjerojatno, trebali odvojiti od same konzole. Također, kao i Switch, Qualcommov uređaj moći će se povezati s televizorima i u igrama uživati na velikom ekranu.

Ovaj gamerski hardver radit će na Androidu, verziji 12 tako da će se na njemu pokretati i igrati sve igre s Googleova Play Storea, a očekuje se i podrška za Epic Games Store, što znači da će korisnici bez problema na svoje konzole moći preuzeti i popularni Fortnite. Na stranici Android Authority kažu kako će kapacitet baterije iznositi 6000 mAh te će konzola imati podršku za brzo punjenje, kao i podršku za 5G, kako bi njeni vlasnici mogli uživati u igrama u pokretu.

Slika nije dostupna Lavie Mini je mali gamerski prijenosnik s dodatnim kontrolerima kao na Nintendu Switch

S obzirom na to da je to predstavljanja konzole ostalo još godinu dana, gotovo sigurno možemo očekivati da ćemo tijekom sljedećih mjeseci čitati brojne nove glasine o Qualcommovoj nadolazećoj prijenosnoj konzoli.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti