Valve planira više generacija svoje dlanovne konzole Steam Deck

Steam Deck pokazao se iznimno popularnim uređajima iz Valve već spominju nove generacije te dlanovne konzole.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.08.2022. / 12:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Valve je napravio odličan posao sa svojom dlanovnom konzolom Steam Deck. Potražnja za njom i dalje je puno veća od ponude te se na naručene modele treba čekati mjesecima, iako se situacija u posljednje vrijeme ipak popravlja, kako je situacija s nestašicom čipova sve bolja.

Gaming, ilustracija Konkurencija Steam Decku: Logitech i Tencent krajem godine predstavit će dlanovnu konzolu

Povodom dolaska konzole na azijska tržišta, iz Valvea su se odlučili korisnike na tim područjima (Japan, Južna Koreja, Tajvan i Hong Kong) bolje upoznati sa svojom kompanijom i samom konzolom Steam Deck. To su odlučili napraviti na pomalo neuobičajen način - objavom posebne knjižice o Valveu, Steamu i Steam Decku.

Među različitim podacima, posebno je zanimljiv dio u kojem se govori o budućnosti konzole. Naime, tu se potvrđuju glasine koje su mrežom počele kružiti još ranije i prema kojima Valve već sada priprema novu generaciju svoje dlanovne konzole. Naime, za Steam Deck su napisali da je “višegeneracijski uređaj” te je to prvi uređaj potpuno nove kategorije Steamovih dlanovnih gaming PC-a. Budući uređaji imat će, naravno, hardverska i softverska poboljšanja, a korisnici će putem njih moći pristupiti svim igrama iz Steamova kataloga.

Još prije nekoliko mjeseci na mreži smo mogli pročitati kako AMD radi na razvoju nove verzije čipova koji bi trebali pokretati nadolazeću generaciju Steam Decka. Novi hardver trebao bi imati bržu memoriju i biti učinkovitiji te, naravno, očekujemo i bolju grafiku. AMD-ov procesor trebao bi biti dovršen do kraja sljedeće godine pa nakon toga možemo očekivati i novu verziju Stream Decka.

Slika nije dostupna Valve će isporučiti sve naručene konzole Steam Deck do kraja godine

S obzirom na to da je potražnja za aktualnim modelom jako velika te je najveća pomama za najskupljom verzijom Steam Decka, jasno je kako se ekipi iz Valvea ne žuri s razvojem i predstavljanjem novih modela svoje konzole.

Izvor: Steam

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti