Iz Valvea već govore o nasljedniku Steam Decka

Gabe Newell iznenađen je što je najtraženiji model njihove konzole onaj najskuplji, što pokazuje da su korisnici spremni platiti premium cijenu za top-hardver.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.03.2022. / 16:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

S konzolom Steam Deck Valve napada tržište prijenosnih igraćih konzola, a iako je njihova konzola tek odnedavno dostupna na tržištu, iz ove tvrtke već razmišljaju o njenom nasljedniku. To je u intervjuu za magazin Edge potvrdio prvi čovjek kompanije Gabe Newell.

Slika nije dostupna “Nintendo Switch za PC”: Za mjesec dana počinje prodaja konzole Steam Deck

Govoreći o Steam Decku, rekao je kako je njihova najveća briga prilikom razvoja, odnosno prodaje konzole bila njena početna cijena te su se pitali hoće li ona biti preskupa za korisnike. No pokazalo se upravo suprotno.

Podaci Valvea tako pokazuju da je najpopularniji model Steam Decka onaj - najskuplji. Ova je konzola dostupna u 3 verzije. Najjeftinija stoji 399 dolara i riječ je o modelu sa 64GB eMMC memorije, verzija s 256GB SSD-a stoji 529 dolara, dok model s 512GB SSD-a stoji čak 649 dolara - i čini se kako je upravo taj najpopularniji.

Newell kaže kako je iz navale za najskuplju konzolu shvatio da im korisnici poručuju kako žele još skuplju verziju u smislu boljeg procesora i slično. Dosadašnje iskustvo koje su prikupili sa Steam Deckom pomoći će im u razmišljanju o njegovom nasljedniku. Iako, naravno, nova verzija konzole još nije niti blizu realizacije, već sada se govori o opciji koju bi trebala imati, a to je podrška za virtualnu stvarnost. Naravno, sigurno možemo očekivati i bolji hardver i grafiku, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li se što mijenjati oko dizajna, ali i - cijene.

Slika nije dostupna Valve predstavio Steam Deck, konkurenta Nintendo Switchu na kojem se mogu igrati igre za PC

Steam Deck trenutačno se može rezervirati te će konzole biti poslane kupcima po redoslijedu rezervacija. Osobe koje sada naruče konzolu mogu je očekivati na svojim vratima “nakon trećeg kvartala”, dakle pri kraju godine.

Izvor: ComicBook
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti