“Nintendo Switch za PC”: Za mjesec dana počinje prodaja konzole Steam Deck

Iz Valvea su napokon objavili kada će korisnicima biti dostupna njihova dlanovna konzola. Prednosti pri kupovini imat će oni koji su je ranije rezervirali

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.01.2022. / 14:43

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je Valve prošle godine najavio svoju dlanovnu konzolu Steam Deck, neki su je mediji nazvali Nintendom Switchem za osobna računala. Dovoljan je samo jedan pogled na ovu konzolu i njen dizajn kako bi svima bilo jasno zašto je Steam Deck zaslužio taj nadimak.

Slika nije dostupna Dugoočekivana domaća horor avantura "Saint Kotar" dobila službeni datum izlaska

Nakon predstavljanja Valve je objavio kako će se konzola u prodaju pojaviti u prosincu prošle godine te su svi zainteresirani mogli rezervirati svoje modele. Zbog dobro poznatih problema s nestašicama na tržištu početak prodaje je odgođen, a ovaj su tjedan iz tvrtke objavili točan datum kada će Steam Deck moći kupiti. To će biti 25. veljače, a prve isporuke prema korisnicima krenut će tri dana kasnije.

Na početku konzola neće biti dostupna svima, već samo onima koji su je prvi rezervirali. Oni će 25. veljače dobiti link za kupovinu konzole te će imati tri dana za narudžbu, odnosno plaćanje konzole. Ako se ne odluče na kupovinu, njihova pozivnica za kupovinu prebacit će se na sljedeće osobe na listi čekanja. Takav princip prodaje nastavit će se i u budućnosti te će Valve svaki tjedan slati linkove za narudžbu korisnicima koji su ranije rezervirali uređaj. Steam Deck može se rezervirati i sada, no jasno, osobe koje sada naruče konzolu bit će posljednje na listi čekanja.

Steam Deck ima 7-inčni ekran osjetljiv na dodir, pokreće ga AMD-ov Zen 2 procesor, ima 16GB RAM-a i AMD RDNA 2 grafiku te između 64 i 512 GB prostora za pohranu podataka. Radit će na specijalnoj verziji SteamOS-a te će korisnici na njemu imati pristup svim igrama koje su kupili putem Steama. Cijena iznosi od 419 pa do 679 eura, ovisno o modelu.

Slika nije dostupna Gamechuck priprema izdavanje nove brze i zanimljive horor videoigre Midwintär

Iz Valvea su najavili kako će novinarima uskoro poslati i prve modele svojih konzola na recenziju, no uz embargo do 25. veljače tako da bi za manje od mjesec dana mogli saznati iz prve ruke kakav je doživljaj igranja igara sa Steama na malom ekranu ove konzole.

Izvor: Polygon

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti