Valve će isporučiti sve naručene konzole Steam Deck do kraja godine

Situacija s opskrbnim lancima se poboljšava te je Valve udvostručio proizvodnju svoje dlanovne konzole Steam Deck.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.07.2022. / 10:31

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prije godinu dana Valve je predstavio dlanovnu igraću konzolu Steam Deck čija je prodaja počela početkom ove godine. No kako su proteklo razdoblje obilježile nestašice i kašnjenje proizvoda, tako je i ova konzola na početku bila dostupna samo u ograničenim količinama i mogli su je se dokopati samo oni koji su je ranije rezervirali. Za druge željne igranja na Steam Decku, nije preostalo ništa drugo već rezervirati konzolu i - čekati.

Slika nije dostupna “Nintendo Switch za PC”: Za mjesec dana počinje prodaja konzole Steam Deck

Ovaj tjedan iz Valvea su objavili kako je situacija s opskrbnim lancima ipak malo bolja pa su mogli udvostručiti proizvodnju konzole, što znači i da će svi koji su naručili Steam Deck manje vremena čekati na njihovu isporuku. Za dio korisnika koji su ranije naručili konzolu vrijeme isporuke sada je pomaknuto na treći kvartal, odnosno negdje između ovog mjeseca i rujna, dok će oni koji su kasnije naručili Stream Deck, konzolu dobiti do kraja godine.

Tako, ako danas rezervirate ovu dlanovnu konzolu, njenu isporuku možete očekivati tijekom posljednjeg ovogodišnjeg kvartala. Iako i dalje nije riječ o kratkom razdoblju, situacija je ipak puno bolja u odnosu na ranije, pogotovo jer je potražnja za ovom konzolom velika.

Slika nije dostupna Iz Valvea već govore o nasljedniku Steam Decka

Što se opcija tiče, Steam Deck ima ekran osjetljiv na dodir dijagonale 7 inča, pokreće ga AMD-ov Zen 2 procesor i ima AMD RDNA 2 grafiku i 16 GB RAM-a. Dostupan je u verzijama od 64 do 512 GB memorije te o količini memorije ovisi i njegova cijena koja se kreće od 419 pa do 679 eura. Zanimljivo, kako je u ožujku rekao CEO kompanije Gabe Nowell, tada je najveća potražnja bila upravo za najskupljim modelom.

Izvor: Tech Radar
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti