Magisto s novom nadogradnjom u svoje „čarobne“ video montaže stavlja i slike

Da montaža videa ne mora biti nešto komplicirano za prosječnog laika, dokazao je izraelski startup Magisto sa svojim istoimenim „pametnim“ video uređivačem predstavljenim prošle godine na CES-u. Nakon velikog rasta popularnosti ove iOS i Android aplikacije (samo prošli mjesec bilo je milijun preuzimanja, a ukupni broj korisnika bliži se masi od 5 milijuna), developer je odlučio s novom nadogradnjom još malo obogatiti iskustvo kreacije jedinstvenih montaža – od sada će u formulu biti moguće ubaciti i slike koje će aplikacija znati ubaciti tamo gdje je to potrebno.

Zimo Zimo Ante Malenica | 07.03.2013. / 14:23

Magisto s novom nadogradnjom u svoje „čarobne“ video montaže stavlja i slike

Da montaža videa ne mora biti nešto komplicirano za prosječnog laika, dokazao je izraelski startup Magisto sa svojim istoimenim „pametnim“ video editorom predstavljenim prošle godine na CES-u. Nakon velikog rasta popularnosti ove iOS i Android aplikacije (samo prošli mjesec bilo je milijun preuzimanja, a ukupni broj korisnika bliži se masi od 5 milijuna), developer je odlučio s novom nadogradnjom još malo obogatiti iskustvo kreacije jedinstvenih montaža – od sada će u formulu biti moguće ubaciti i slike koje će aplikacija znati ubaciti tamo gdje je to potrebno.

U redu, koja je fora s tim alatom? Ako ga niste još koristili do sada, riječ je zapravo o editoru koji u svega par klikova omogućuje izradu jedinstvenih montaža uz pomoć video sadržaja koji svakodnevno snimimo sa smartphoneom. Pošto je po definiciji video tek slika u pokretu, Izraelci su se sjetili kako bi bilo zgodno omogućiti da korisnici u priču ubace do 20 fotografija (za pretplatnike aplikacije, 5 slika za besplatno izdanje) koje alat zatim „prouči“ i stavi ih tamo gdje on misli da to najbolje odgovara. Premisa Magista je stvaranje video priče uz pomoć algoritma koji je sposoban prepoznati one važne trenutke u snimljenoj multimediji.

Nadogradnja je prvo stigla za iOS korisnike aplikacije, no prema riječima developera, Android verzija neće predugo čekati identičnu podršku. Vrijedi napomenuti kako je ovaj alat integriran na Facebookov timeline, tj. ima specijalno mjesto na vašem plavom zidu. Ako imate viška multimedije, ubacite je u Magisto, dodajte prikladnu glazbu i neka ovo čudo napravi svoje. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti