Mega uskoro u pogonu, Dotcom korisnike časti s 50 GB slobodnog prostora

Ako je vjerovati onome što na Twitteru govori Kim Dotcom, vlasnik Megauploada kojega je prošle godine prisilno ugasio američki FBI, u pogonu će se uskoro naći njegova nova filehosting mreža.

Zimo Zimo Ante Malenica | 18.01.2013. / 11:10

Mega uskoro u pogonu, Dotcom korisnike časti s 50 GB slobodnog prostora

Ako je vjerovati onome što na Twitteru govori Kim Dotcom, vlasnik Megauploada kojega je prošle godine prisilno ugasio američki FBI, u pogonu će se uskoro naći njegova nova filehosting mreža. Sukladno ranijim najavama, cijela priča će krenuti 20. siječnja, iako je Dotcom u međuvremenu već imao problema s vlastima oko pokretanja Mege, kako glasi naziv nove usluge.

Sama mreža svojim konceptom biti će slična cloud uslugama poput Dropboxa ili SkyDrivea, s time da će za razliku od konkurentskih mizernih par gigabajta korisnicima koji ne žele “premium uslugu” ponuditi čak 50 GB slobodnog prostora. Datoteke na mreži biti će kriptirane što znači kako će netko moći dobiti pristup vašem sadržaju jedino uz pomoć odgovarajućeg kriptografskog ključa. Long-story short, ako se američke vlasti ponovno potrude kopati po Kimovim serverima, naći će samo gomilu nečitljivog sadržaja.

Ipak, s Dotcomom čovjek uvijek treba biti oprezan. Ljudi su već jednom izgubili svoje podatke kod njega (Dotcom doduše govori kako radi s pravnicima na tome da se bivšim korisnicima Megauploada vrati izgubljeno) te pošto baš nije omiljen među američkim moćnicima zabavne industrije, trebati će poprilična količina povjerenja od strane budućih korisnika. Pošto Dotcom svoju Megu naziva “pobjedom inovacije” nad američkom vladom, nema nam druge nego čekati vikend i vidjeti ima li u tim izjavama nekakve istine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti