Mercedes početkom 2022. predstavlja svoj hiperučinkoviti električni automobil s autonomijom kretanja od 1000 kilometara

Njemački autodiv u prvim danima 2022. godine predstavlja električni automobil koji bi mogao unijeti velike promjene na tržište električnih vozila.

Branimir Vorša | 26.11.2021. / 13:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iz Mercedes Benza su najavili da su nadogradili njihovo hiperučinkovito električno vozilo koje bi trebali imati autonomiju kretanja od 1000 kilometra na EQ platformi i koje bi iduće godine trebali predstaviti javnosti.

Slika nije dostupna Nema navigacije, ni grijanih sjedala: Zbog nestašice čipova automobili se isporučuju bez određenih komponenti

Mercedes zasad ima dva električna vozila u svojoj liniji koja su dostupna vozačima i koja su vrlo dobro prihvaćena.

Novi Mercedesov adut nazvan je VISION EQXX, a predstavio ga je Markus Schäfer, šef operative Mercedes Benza.

Inicijalno je bilo najavljeno da će taj novi model imati još veću autonomiju kretanja od 1150 kilometara, no sad je to promijenjeno u 1000 kilometara, što je brojka koja bi mogla uvelike promijeniti stvari na tržištu električnih vozila.

Službeno predstavljanje novog Mercedesovog vozila, prema Schäferovim riječima trbealo bi se dogoditi 3. siječnja 2022. godine.

Mercedes je svoje prvo električno vozilo trebao predstaviti još 2020. godine, no to se nije dogodilo zbog konceptualizacije i želje Mercedesa da stavi još dodatnih stvari u vozilo. No ove godine je zato stigao EQS električni SUV koji je jedan od prvih vozila te vrste za njemačkog automobilskog diva. Iduće godine EQS bi trebao stići na tržište u punom zamahu.

Slika nije dostupna Mercedes znanstvenu fantastiku pretvorio u stvarnost: Hiperfuturističkim Vision AVTR-om vozač će upravljati mislima

Slika nije dostupna Mercedesov novi električni automobil imat će doseg čak oko 700 kilometara

Jedna od najvećih značajki EQS-a je njegova interaktivna upravljačka ploča, koja u sebi ima futurističku tehnologiju i koja će biti od koristi svim vozačima tog vozila kao što je i nadopuna boljem iskustvu vožnje.

Mercedes trenutno ima tek dva električna vozila u svojoj liniji, a ubuduće će se to promijeniti jer planiraju uvelike proširiti liniju električnih vozila.

Ostaje samo za vidjeti koliko će široko Mercedesova električna vitija biti prihvaćena kod vozača.

Izvor: Global Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti