Meta odustaje od još jednog projekta koji nije ni ugledao svjetlo dana

Metin sat pridružuje se nizu propalih Facebookovih (sad Metinih) hardverskih projekata. Sjeća li se još uopće tko Facebook pametnog telefona?

Martina Čizmić | 10.06.2022. / 12:22

Facebook sat, ilustacija (Foto: Zimo)

 Prošle godine internetom su se proširile neslužbene fotografije Metinog pametnog sata. To samo po sebi ne bi bila vijest, da oštro oko javnosti nije primijetilo da se na satu nalazi ne jedna, već dvije kamere.

Koliko god to na prvi pogled zvučalo zgodno, mogućnost snimanja fotografija bez vađenja pametnog telefona iz džepa ili torbe, kod nekih je pobudilo pitanje privatnosti. Jer, budimo realni, fotografije bi se mogle raditi i tamo gdje se fotografirati ne bi smjelo.

No, čini se kako taj sat za sad neće ugledati svjetlo dana. A hoće li ikad, pod velikim je pitanjem.

Kako piše Bloomberg, u Meti su odlučili zaustaviti daljnji rad na ovom proizvodu. Navodno je tome kumovala upravo činjenica da su na satu bile predviđene dvije kamere - prednja (5MP) i nezgodno smještenja stražnja (12M).

Bloomberg navodi kako je Meta htjela koristiti elektromijografiju kako bi pretvorila električne impulse iz živaca u digitalne naredbe (i iskoristila ih za upravljanje u videoigrama ili virtualnom svijetu). Ali čini se kako je to teže napraviti nego što su mislili pa su od projekta, odustali.

Tako se Metin sat pridružuje nizu propalih Facebookovih (sad Metinih) hardverskih projekata. Sjeća li se još uopće tko Facebook pametnog telefona?

Novost iz Facebooka: Zuckerberg testira 'Facebook Phone' Novost iz Facebooka: Zuckerberg testira 'Facebook Phone'

U Bloombergu ipak ističu kako milijuni koji su uloženi u Metin sat možda neće baš otići u nepovrat. Naime, navodno još uvijek rade na nosivom uređaju koji bi bio svojevrsni kontroler za proširenu stvarnost, a u sebi bi imao nešto tehnologije koja je razvijana za sat.

Izvor: Bloomberg

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti