Microsoft bi sljedeći tjedna mogao najaviti svoju veliku prekretnicu na tržištu videoigara

Mediji već pretpostavljaju o čemu se radi, no konkretne planove i svoju viziju za Xbox Microsoft će objaviti sljedeći tjedan

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.02.2024. / 16:00

Xbox (Foto: Microsoft)

Prvi čovjek Microsoftova gamerskog odjela Phil Spencer na društvenoj mreži X najavio je kako će sljedeći tjedan objaviti više detalja oko njihove vizije za Xbox. Iako nije objavio nikakve konkretne informacije oko toga što možemo očekivati, posljednjih mjeseci na mreži se šuška oko toga što kompanija planira. A njihovi su planovi veliki i uključuju potpuno novu strategiju igara do sada rezerviranih isključivo za igranje na njihovom gamerskom hardveru.

  Blizzard logo Akvizicija Activision Blizzarda se isplatila, prihodi Microsoft Gaminga skočili za 49 posto

Microsoft naime planira otvoriti svoje igre i za konkurentske platforme, a kada to namjeravaju napraviti i o kojim je sve igrama riječ više bi detalja trebali saznati sljedeći tjedan. Na The Vergeu spominju kako bi tehnološki i gamerski div za 7-8 dana mogao najaviti kako će High Rush i još neki naslovi (poput Sea of Thieves i Starfield) koji su trenutačno ekskluzivni za Xbox i računala, postati dostupni i na PlayStationu 5 te Nintendo Switchu. Multiplatformske planove navodno imaju i za nadolazeću igru Indiana Jones u kojoj bi mogli uživati vlasnici posljednje generacije PlayStationa, a ne samo Xboxa. Ipak, igra vjerojatno neće biti dostupna na obje platforme u isto vrijeme te će vlasnici Microsoftove konzole i osobnih računala biti u maloj prednosti.

Iz Bethesde planiraju lansirati novi nastavak Indiana Jonesa u prosincu ove godine kao verziju za Xbox i PC-je, no samo nekoliko mjeseci nakon toga u igri bi trebali uživati i vlasnici japanske konzole.

Sličnu bi taktiku kompanija mogla primijeniti i s drugim novim naslovima koji bi prvo bili dostupni na njihovoj konzoli, a naknadno i na konkurentskim gamerskim uređajima, no čini se kako tu taktiku neće primijeniti baš na sve igre te će neki naslovi ipak ostati Microsoftova ekskluziva.

  Xbox Developer_direct Xbox najavio čak pet novih igara koje dolaze 2024.: Pripremite prste, bit će zabavno

Da Microsoft ima velike planove na tržištu videoigara postalo je jasno nakon akvizicije Activision Blizzarda teške skoro 70 milijardi dolara, koju su nakon dugo vremena nedavno ipak odobrili regulatori. Na Neowinu ovaj potez okretanja multiplatformskoj strategiji nazivaju prekretnicom za Microsoft Gaming i njihovo poslovanje.

Izvor: Neowin


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti