Nakon što je Hewlett Packard objavio otpuštanje novih 16.000 zaposlenika, nakon prijašnjih 34.000, Microsoft je objavio kako i oni kreću u masovno otpuštanje radnika. 

HP je morao rezati troškove radi 11-mjesečnog pada prodaje, no Microsoft ima drugačiju situaciju, nedavno je kupio Nokijin mobilni biznis čime je “dobio” 30.000 novih zaposlenika, te sveukupno sada broji 127.104 zaposlenika diljem svijeta. Poznato je da će Microsoft podijeliti masu otkaza, čak više od rekordnih 5,800 iz 2009. kada je svijet pogodila recesija. 

Neki otkazi dijelit će se u marketinškim globalnim, europskim odjelima za Xbox, a većina će biti u Nokijinoj diviziji i u Microsoftovim koja se preklapa s Nokijinim, te u marketing i inženjeringu.  

Microsoft se snažno fokusirao na mobilne uređaje, cloud i softver za produktivnost, istaknuo je to u priopćenju zaposlenicima novi CEO kompanije Staya Nadella. 

Iako Microsoft otpušta ljude, s druge strane priprema novu akviziciju izraelske sigurnosne tvrtke Aorato koja izrađuje firewall softver, a koja je financirana od strane Accel Partnesa. 

Ovi otkazi ne znače nužno da je Microsoftu krenulo nizbrdo, već restrukturiranje tvrtke. Neke kompanije to javno obznane, neke ne, sve u svemu, Microsoft će se trebati dobro potruditi da sustigne svoje konkurente Google i Apple.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju