Microsoft prestaje s proizvodnjom svoje najpopularnije konzole

Kraj najuspješnijeg Microsoftova sustava...

Monika Nožić Monika Nožinić | 21.04.2016. / 09:23

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon dugih i uspješnih 10 godina, kompanija Microsoft prestaje s proizvodnjom Xbox 360 konzole. Kako kažu iz kompanije, počeli su se pojavljivati problemi pa jednostavno više nema potrebe za proizvodnjom zastarjelog sustava.

Budući da danas još uvijek velik broj igrača igra na ovoj konzoli, Microsoft će nastaviti prodaju hardvera i videoigara sve dok bude zaliha, a Xbox Live podrška bit će dostupna i u idućem razdoblju. Igrači će i dalje moći igrati multi-player igre, imati pristup aplikacijama koje redovno koriste te do daljnjega kupovati preko 4 000 igara za Xbox 360.

Ovakav potez kompanije ne iznenađuje previše. Xbox One podržava Xbox 360 videoigre, što je velika prednost u odnosu na druge konzole na tržištu pa stoga i nema razloga držati se starog hardvera.

"Želim se osobno zahvaliti Xbox zajednici – to uključuje veliku i raznoliku publiku igrača, developera i izdavača koji su doveli toliko strasti i kreativnosti na Xbox 360", izjavio je Phil Spencer, voditelj Xbox odjela.

Poprilično je tužno vidjeti kraj Xbox 360 konzole jer je bila najuspješniji sustav ove kompanije i prodana je u više od 84 milijuna primjeraka.

Izvor: Engadget

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti