Microsoft za jesen priprema nove pametne telefone i Surface tablet

U listopadu očekujemo predstavljanje prva dva telefona koja će raditi na Windows 10 operativnom sustavu te novu generaciju Surface hibrida između tableta i prijenosnika

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.08.2015. / 10:00

Microsoft za jesen priprema nove pametne telefone i Surface tablet

Nakon softvera, vrijeme je za hardver, odnosno nakon što je Microsoft krajem prošlog mjeseca počeo s prodajom/isporukom posljednje verzije operativnog sustava Windows koja je riješila neke od najvećih problema 'osmice', ova kompanija sada priprema nove telefone, hibridno računalo i novi model pametne narukvice. Novi modeli Lumia telefona posebno su zanimljivi jer će to biti prvi mobilni uređaji koji će raditi na operativnom sustavu Windows 10, hardverski bi trebali konkurirati najjačim telefonima na tržištu te se u Microsoftu nadaju kako će utjecati na povećanje prodaje, odnosno povećanje udjela Windows telefona na tržištu. Model Lumia 950 radit će na Snapdragon 808 procesoru, imat će 3GB RAM-a i 32GB memorije, ekran dijagonale 5,2 inča rezolucije 1,440x2,560 piksela te PureView kameru rezolucije 20MP. Drugi telefon, odnosno phablet kojeg ova kompanija trenutno razvija i kojeg će na jesen predstaviti jest Lumia 950XL te glasine govore o velikom ekranu dijagonale 5,7 inča rezolucije 1,440x2,560 piksela, jačem Snapdragon 810 procesoru, 3GB RAM-a, 32GB memorije te o istoj 20MP PureView kameri.

Microsoft priprema prve Windows 10 telefone

Ovi modeli trebali bi imati i zanimljive opcije poput prepoznavanja šarenice oka i bežičnog punjenja, a neke konkretne informacije o njima trebali bi saznati tijekom listopada kada se očekuje službeno predstavljanje. Osim telefona, Microsoft trenutno užurbano radi i na novoj verziji Surfacea Pro, popularnog hibridnog uređaja između tableta i prijenosnog računala. Surface Pro 4 neće donijeti neke drastične promjene u odnosu na svog prethodnika, napominju na ZDnetu, no ljubitelje Microsofta razveselit će bolji i napredniji hardver te predinstalirani Windows 10. O novoj fitnes narukvici Band 2 koju bi ova kompanija također trebala predstaviti trenutno nema puno informacija, a mrežom kruže glasine i kako bi Microsoft mogao pripremiti i neko iznenađenje, poput Xbox One mini konzole. 

Foto: AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti