Iz Hrvatskog Telekoma se pohvalili da imaju najbržu i najbolju mobilnu mrežu petu godinu zaredom

Ostvaren je povijesno najbolji rezultat.

Martina Čizmić | 13.07.2023. / 13:27

Boris Drilo (Foto: Matej Grgic)

Petu godinu zaredom Hrvatski Telekom osvojio je Ookla Speedtest Awards nagrade za Najbolju mobilnu mrežu (Best Mobile Network), Najbržu mobilnu mrežu (Fastest Mobile Network) i za Najbolju mobilnu pokrivenost u Hrvatskoj (Best Mobile Coverage.)

Nagrade su rezultat šestomjesečnog dubinskog istraživanja tijekom kojeg je Ookla, svjetski lider u analizi i testiranju kvalitete pristupa internetu, analizirala više od 244 tisuće testova koje su korisnici sami pokrenuli na Speedtest iOS i Android mobilnim aplikacijama, kao i rezultat više od 214 milijuna skeniranja na 187.732 lokacija svih mobilnih operatora u Hrvatskoj.

Mobilna mreža Hrvatskog Telekoma ostvarila je najbolji Speed Score rezultat od 120,91 što je 24-postotno poboljšanje u odnosu na rezultat ostvaren tijekom zadnjih šest mjeseci 2022. godine, te ujedno i najbolji ikad Speed Score rezultat testiranja svih generacija mobilnih mreža u Hrvatskoj. HT je također ponovno ostvario i najbolji Coverage Score rezultat dodatno učvršćujući svoju lidersku poziciju i u ovom segmentu. Povijesno najbolji rezultati izravan su odraz dodatnog unaprjeđenja kvalitete mreže i najboljeg korisničkog iskustva koje HT pruža.

Nakon HAKOM-ovog istraživanja s početka ove godine, svjedočimo još jednoj potvrdi kvalitete vodećeg statusa naše mobilne mreže. Naša kontinuirana ulaganja, izgradnja i proširenje područja pokrivanja gigabitne 5G mreže vrlo jasno utječu na rast Speed Score rezultata, što se ogleda u povećanju kvalitete i brzine pristupa uslugama mobilnog interneta za naše korisnike. Ovo je ujedno i veliko priznanje za angažman naših zaposlenika na projektiranju, izgradnji, razvoju i optimizaciji svih sastavnica mobilne mreže, izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti