Može li ova videoigra postati nova uspješnica i zamijeniti Fortnite na tronu?

Igra službeno izlazi 2. lipnja, a već sad je privukla pozornost milijuna igrača diljem svijeta.

Martina Čizmić | 01.06.2020. / 12:43

Otkako je Fortnite osvojio srca i igraće konzole, mobitele i računala igrača diljem svijeta, različiti se studiji trude napraviti njegovog konkurenta ili igru koja će skinuti Fortnite s trona.

No, koliko god se trudili i koliko god novca u to uložili, za sad im nije uspjelo. Kažemo za sad, jer sutra, 2. lipnja, službeno izlazi videoigra koja bi mogla ugroziti Fortniteovu vladavinu.

Radi se o videoigri Valorant koja je oborila rekord gledanosti na Twitchu kad je beta verzija objavljena u travnju. Tada je više od dva milijuna gledatelja u istom trenutku gledalo streamove igre.

Valorant je pucačina u prvom licu, koju se igra u timu od pet igrača, a najčešće ju opisuju kao kombinaciju Counter-Strikea i Overwatcha. U svakom krugu tim ima određene ciljeve koje mora ispuniti, a onaj tim koji to napravi prvi pobjeđuje.

No, to ne znači da je ispunjavanje zadataka jednostavno ili lako. U ispunjavanju cilja ometat će vas drugi igrači, ali i mapa na kojoj se igra, koja je namjerno osmišljena tako da se putanja jednog igrača križa s putanjom drugog. Kako bi pobijedili, igrači će morati osmisliti dobru taktiku i pobrinuti se da budu brzi na okidaču kad susretnu druge igrače.

Valorant ima sve predispozicije da osvoji milijune igrača diljem svijeta. Koristi dobro prokušan recept koji je privlačan igračima, besplatan je za igranje, a iza njega stoji studio koji je napravio i jednu od najpopularnijih igara na svijetu League of Legends, Riot Games.

Ako vam se sve navedeno čini zanimljivo, službeno lansiranje igre kreće sutra, 2. lipnja. Kao što smo već spomenuli, igra će biti besplatna za igranje, uz mogućnost kupovine dodatne opreme u samoj igri.

A kako igra izgleda kad ju igraju profesionalni igrači, možete i sami pogledati u ovom videu. 

 

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti