Mrežom već kruže glasine oko telefona koje će Apple predstaviti sljedeće godine

Od Applea sljedeće godine očekujemo najmanje 4 modela, a neke glasine spominju i model iPhone 16 Ultra, kao i novi model iz najjeftinije serije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.10.2023. / 11:37

Apple iPhone 15 (Foto: Apple)

Nakon lansiranja posljednje generacije iPhonea prošlog mjeseca, ekipa iz Applea sada fokus stavlja na nove modele svojih pametnih telefona koje namjeravaju predstaviti u rujnu 2024. godine. Bit će zanimljivo vidjeti što sve kompanija priprema i hoće li ostati pri sadašnjem modelu dva uređaja iz klasične serije i dva modela iz serije Pro ili će možda, o čemu se ranije govorilo, predstaviti i najbolji model do sada, iPhone Ultra.

Jony Ive s iPadom u ruci Sprema se nešto veliko? Legendarni Appleov dizajner i OpenAI razmišljaju o razvoju “iPhonea umjetne inteligencije”

Tijekom sljedećih 11 mjeseci možemo očekivati brojne glasine o Appleovim planovima, a jedna od posljednjih glasina koja se na mreži pojavila ovaj tjedan odnosi se na procesore za sljedeću generaciju iPhonea. Dok su na početku obični telefoni i oni iz serije Pro imali iste procesore, u posljednje vrijeme Apple je odlučio napraviti promjenu pa tako sada Pro uređaji imaju nove i snažnije procesore, dok ostali uređaji imaju procesore starije generacije.

Čini se kako bi Apple takvoj praksi već sljedeće godine mogao stati na kraj. Prema analitičaru Jeffu Pu, koji je dobro upućen u Appleov nabavni lanac i ima pristup inside informacijama, sve modeli iPhonea 16 pokretat će čipset A18. Ipak, to ne znači da će novi čip imati istu snagu za sve modele jer Pu spominje kako bi iPhone 16 i 16 Plus trebali raditi na čipu A18, dok će iPhone 16 Pro i 16 Pro Max pokretati A18 Pro.

Dok Pu nije spomenuo u čemu je razlika između ova dva čipa, jasno je kako od modela Pro možemo očekivati veću snagu i bolje performanse, a bilo bi zanimljivo vidjeti kako će se A18 razlikovati od čipseta A17 Pro koji pokreće modele iPhone 15 Pro. Ako ne bude neke razlike u performansama, čini se kako će to onda biti samo kozmetička, a ne konkretna promjena.

iPhone 14 Pro Max i iPhone 14 Pro Imate li i vi slično iskustvo? Korisnici iPhonea žale se na nove probleme

Ova četiri modela možda i nisu jedini telefoni koje Apple priprema za sljedeću godinu, uz potencijalni model Ultra. Mrežom već neko vrijeme kruže informacije i o novom modelu iz Appleove najjeftinije serije SE. Iako se govorilo kako bi kompanija mogla u potpunosti odustati od razvoja ovog uređaja, prošli mjesec objavljeno je kako bi se najjeftinija verzija iPhonea ipak trebala naći u prodaji, možda već sljedeće godine. Uz moderniji dizajn u odnosu na prethodnike i hardver kakav ima iPhone 14 te USB-C priključak, ovo bi mogao biti jedan od zanimljivijih telefona na tržištu, pogotovo za ljubitelje Applea.

Izvor: Mac Rumors
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti