Musk opet trola - nakon glasina da je Bezos uložio milijune u istraživanje protiv starenja: "Ako to ne upali, tužit će smrt!"

Poznato je da dva najbogatija čovjeka na svijetu, Jeffa Bezosa i Elona Muska, imaju "posebnu" vezu. Koja često završi međusobnim podbadanjem.

Branimir Vorša | 08.09.2021. / 10:01

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Elon Musk i Jeff Bezos već dugo njeguju svoje rivalstvo. Kako na poslovnom planu, tako i na društvenim mrežama. Bezos je tako nedavno tužio Muskov SpaceX oko ugovora s NASA-om vezan za misiju na Mjesec, odnosno izgradnje letjelice za slijetnaje na površinu Mjeseca u sklopu NASA-ine misije Artemis, a Musk je na sebi svojstven način kritizirao izgled Bezosove svemirske letjelice.

Jeff Bezos i Blue Moon Prepucavanje najbogatijih: Bezos i Musk svađaju se tko ima bolje satelite

Jeff Bezos i Blue Moon Zbog Bezosove tužbe, povratak na Mjesec mogao bi biti dodatno odgođen

U međuvremenu se ništa nije promijenilo, a Musk je ponovno iskoristio priliku da podbode Bezos komentarom o njegovom sljedećem poslovnom pothvatu.

Naime, ranije ove godine u Delawareu je osnovan startup Altos Labs koji se namjerava baviti istraživanjem i zaustavljanjem procesa starenja. Glasine govore da je u njih novac uložio i Jeff Bezos, nakon što je u lipnju otkriveno da je ta tvrtka dosad prikupila najmanje 270 milijuna dolara investicija, o čemu je pisao i MIT Technology Review.

Altos je navodno nastao nakon sastanka kojeg je u listopadu 2020. godine održao ruski milijarder i investitor Yuri Milner. Njegov novi projekt navodno istražuje tehnologiju biološkog reprogramiranja, odnosno način pomlađivanja stanica in vitro, koji bi u konačnici mogao dovesti do terapije za pomlađivanje čitavog ljudskog tijela te produženja čovjekovog životnog vijeka.

Dok je Milner zajedno sa suprugom u Altos novac uložio putem zaklade, Bezosa se kao investitora spominje na osnovu anonimnih izvora koji su o svemu izvješteni iz same tvrtke. Drugim riječima, Bezosova umješanost u čitav projekt nikako nije potvrđena.

Bez obzira na to, društvene mreže pune su komentara u kojima se uz Altos spominje i Bezos, a jedan od komentara pripada i drugom najbogatijem čovjeku na svijetu, Elonu Musku.

Slika nije dostupna Milijarderi prvi lete u svemir, hoće li i obični ljudi imati tu priliku i kad?

Slika nije dostupna Komična situacija na poziciji najbogatijeg čovjeka svijeta: Musk "zaronio" za 15 milijardi dolara, Bezos opet prvi

Ako to neće upaliti, tužit će smrt!, napisao je u komentaru na Twitteru Musk.

Nije to prvi put da Musk bocka Bezosa na društvenim mrežama. U kolovozu je Musk isto putem Twittera poručio da je bivši šef Amazona odstupio s te pozicije "kako bi se mogao posvetiti punom radnom vremenu podizanja tužbi protiv SpaceX-a".

Bezos je zapravo otišao s mjesta šefa Amazona kako bi se posvetio svojoj drugoj tvrtki Blue Origin, koja se namjerava baviti svemirskim turizmom i vezanim poslovima.

Jeff Bezos i Blue Moon Musk bocnuo Bezosa nakon osvojenog NASA-inog natječaja: "Ne može se dići..."

Bez obzira na to je li Bezos upleten u Altos i istraživanja za produljenje života, imena znanstvenika koji su dovedeni u tu tvrtku i plaća koju će primati daju naslutiti da je ipak riječ o ozbiljnom poslu. Među njima su Juan Carlos Izpisua Belmonte (španjolski znanstvenik koji je radio na hibridnim embrijima majmuna i čovjeka), Steve Horvath (profesor s UCLA koji je razvio 'biološki sat' za mjerenje starenja ljudskih stanica) te japanski znanstvenik i Nobelovac Shinya Yamanaka, koji je 2012. godine dobio Nobelovu nagradu za otkriće reprogramiranja stanica.

Izvor: RT

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti