Musk panično diže plaće AI inženjerima: "Rat talenata najluđi je rat koji sam ikada vidio!"

Teslini inženjeri za umjetnu inteligenciju mogli bi otkriti da su njihove plaće u porastu, dijelom zahvaljujući naporima Sama Altmana i OpenAI-a.

Branimir Vorša | 04.04.2024. / 10:27

Elon Musk (Foto: Afp)

Elon Musk, izvršni direktor Tesle, najavio je povećanje plaće inženjerskog tima za umjetnu inteligenciju, pripisujući tu odluku naporima OpenAI-a u njihovu agresivnom zapošljavanju. Musk je izrazio zabrinutost zbog uspjeha OpenAI-a u privlačenju Teslinih inženjera unosnim ponudama.

Kao odgovor na nedavni članak The Informationa, Musk je razradio OpenAI-evu taktiku zapošljavanja. Ethan Knight, znanstvenik za strojno učenje u Tesli, navodno je bio namamljen da se pridruži xAI-u, Muskovoj AI tvrtki.

Ethan se namjeravao pridružiti OpenAI-u, pa se svelo na, ili xAI, ili oni, poručio je Musk u objavi na platformi X.

OpenAI je odbio komentirati to pitanje na upite iz američkih medija.

Digitalne tehnologije u EU Europa je postala vruće bojište: Zahuktala se borba za "najboljima od najboljih"

Otimačina za talente za umjetnu inteligenciju pojačana je među tehnološkim divovima koji teže postizanju nadmoći nad konkurencijom u tom području. Osim pozamašnih plaća, neki su čelnici usvojili osobne pristupe kako bi privukli AI inženjere.

Mark Zuckerberg iz Mete navodno je pisao osobne e-poruke znanstvenicima umjetne inteligencije u Googleovom DeepMindu, kako je izvijestio The Information. Štoviše, poznato je da Meta nudi ponude za posao bez formalnih razgovora.

Sergey Brin, Googleov suosnivač, osobno je intervenirao kada je jedan zaposlenik razmišljao o odlasku u OpenAI. Brin je navodno dao jamstva, uključujući veću plaću, kako bi uvjerio zaposlenika da ostane u Googleu.

Rat talenata za AI je najluđi rat talenata koji sam ikada vidio!, rekao je Musk.

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti