Tunel u Las Vegasu koji gradi The Boring Company, jedno od poduzeća Elona Muska, trebao bi biti gotov sljedeće godine, piše u poruci na Twitteru koju je milijarder objavio u subotu odgovarajući jednom korisniku društvene mreže.

Boring Co dovršava svoj prvi komercijalni tunel u Las Vegasu, od Kongresnog centra do Stripa (glavna ulica s hotelima i kockarnicama), nakon čega će se posvetiti drugim projektima, rekao je poduzetnik, vlasnik Tesle (proizvođač električnih automobila) i SpaceX-a (proizvođač svemirskih raketa).

Nadamo se da će 2020. biti u cijelosti operativan, dodao je.

 

 

Vlasti Las Vegasa su u ožujku izabrale tvrtku Elona Muska za posao projektiranja, konstruiranja i upravljanja tunelskom petljom kojom će se putnici velikom brzinom voziti u autonomnim električnim automobilima, u okviru proširenja velikog izložbenog centra u tome gradu.

Ekstravagantni poduzetnik čija je strast objava ambicioznih projekata, objavio je tada na Twitteru da bi podzemni tunel "trebao biti gotov do kraja 2019."

Musk već niz godina radi na konstruiranju futurističkog vlaka poznatog kao Hyperloop koji bi se sastojao od velikih kapsula što bi se velikom brzinom kretale tunelskim cijevima pod vakuumom.

Elon Musk Šala postaje stvarnost: Las Vegas naručio sustav Loop od Muskova Boring Companyja

U ožujku su troškovi gradnje tunela bili procijenjeni između 35 i 55 milijuna dolara. Svrha podzemnog tunela je izbjeći prometne gužve i omogućiti tisućama autonomnih električnih automobila da se pod zemljom kreću brzinom oko 250 km/h.

(Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju