MZO upostavio putem Vibera zajednicu "Matura(nti) 2020." za sve informacije o provedbi državne mature

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) uspostavilo je Viber zajednicu Matura(nti) 2020., kako bi osiguralo da učenici završnih razreda srednjih škola i ostali pristupnici, učitelji i roditelji budu u toku sa svim informacijama o provedbi ovogodišnjeg ispita državne mature.

Branimir Vorša | 05.05.2020. / 12:31

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sadržaj Viber zajednice Matura(nti) 2020. bit će usmjeren na informacije od vitalnog značaja za sve one koji pristupaju polaganju ispita državne mature kako bi im se osigurao uspješan kraj srednjoškolskog obrazovanja. Kako bi se učenici u ovim zahtjevnim uvjetima mogli potpuno pripremiti za polaganje državne mature, ključno je koristiti kanal za izravnu komunikaciju i pravovremeno informirati kako srednjoškolce i ostale pristupnike, tako i njihove nastavnike i roditelje, ističe se u priopćenju MZO.

Viber zajednica Matura(nti) 2020. koristit će se gotovo svakodnevno za komuniciranje najnovijih podataka o datumima održavanja ispita državne mature, slanje priprema za pojedine predmete u obliku videolekcija, informiranje o konceptu provođenja probnog online eseja iz Hrvatskog jezika, obavijesti o oglednim primjerima ispita koje je izradio Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja i drugo, objasnili su iz Ministarstva.

Ministarstvo time želi maturantima pružiti izravan kanal dotoka informacija, prilagođen njihovim potrebama za vrijeme pandemije COVID-19, a koji će im na koncu omogućiti uspješnu pripremu i polaganje ispita državne mature.

Maturanti će iz prve ruke dobiti točne i pravovremene informacije o državnoj maturi. U ovim vremenima krize, važno je da velike korporacije svojim primjerom pokažu što znači društvena odgovornost i kako zajedno možemo premostiti krizu uzrokovanu pandemijom koronavirusa, rekla je, navodi se u priopćenju, ministrica Blaženka Divjak, zahvalivši Rakuten Viberu na podršci koju je pružio Ministarstvu.

Direktorica poslovnog razvoja Rakuten Viber Daniela Ivanova rekla je kako je tvrtka ponosna što je Ministarstvo prepoznalo Viber kao učinkoviti alat za komunikaciju s maturantima. Zajedno možemo dati podršku učenicima završnih razreda srednje škole tijekom jednog od najvažnijih razdoblja njihovog života - državne mature, dodala je Ivanova.

Viber zajednici Ministarstva znanosti i obrazovanja može se pridružiti na poveznici https://vb.me/726e1e

Izvor: Hina

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti