Na Amazonu kupio telefon "koji ne postoji"

Motorola nikada nije predstavila smartphone Moto Z4, no ovaj se uređaj nakratko pojavio na Amazonu, a jedan ga je korisnik kupio i recenzirao na YouTubeu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.05.2019. / 08:23

Moto Z4 (Foto: YouTube)

O Motorolinu telefonu Moto Z4 do sada smo čitali brojne glasine, a iako kompanija još službeno nije predstavila ovaj uređaj, on se nedavno našao u ponudi na Amazonovim stranicama. Telefon koji službeno još ne postoji privukao je jednog korisnika koji je ga je odlučio kupiti i nekoliko dana nakon toga, poštom mu je zaista stigao Moto Z4. Korisnik YouTubea Jetfire007 na ovom je videoservisu objavio kratku recenziju telefona i time, prije Motorole, svijetu i zaljubljenicima u mobilne tehnologije otkrio opcije novog telefona.

Motorola (Foto: AFP) Motorola priprema najjeftiniji savitljivi telefon do sada

Nova Motorola dolazi s velikim ekranom dijagonale 6,4 inča (riječ je o OLED ekranu) rezolucije 2340 x 1080 piksela, a pokreće je Snapdragon 675 i ima 4 GB RAM-a. Dakle, nije riječ o flagship modelu, već o uređaju srednje klase koji ima i 128 GB memorije za pohranu proširive microSD karticama i bateriju kapaciteta 3600 mAh. Treba spomenuti i senzor za otiske prstiju implementiran u ekran, prednju kameru smještenu u mali notch u vrhu ekrana, brzo punjenje baterije te, ono što bi mnogima moglo biti važno – 3,5-milimetarski izlaz za slušalice. Model koji je kupio dolazi s nekim Amazonovim aplikacijama poput Alexe te njegova cijena iznosi 500 dolara. Zanimljivo, sa stražnje strane nalazi se samo jedna kamera od 48 MP, a ne dvije ili više kamera, kako smo to navikli na modernim telefonima.

Naravno, kada se informacija o nenajavljenom telefonu pojavila na internetu, odmah su reagirali i iz Amazona te su brzo uklonili Moto Z4, no kako se videozapis s recenzijom nalazi na YouTubeu, za očekivati je da će ga Motorola ubrzo predstaviti te će se ponovno moći kupiti putem interneta.

Motorola (Foto: AFP) Povratak najtanjeg preklopnog telefona koji su svi željeli

Kao negativne strane telefona, (jedini) vlasnik istaknuo je softver te se čini da je riječ o nedovršenoj verziji – na Redditu je napisao da je prilično bugovit te uređaj u nekim slučajevima poput učitavanja animacija zapinje i usporava, a problema je imao i sa softverom kamere za koju inače kaže da je odlična.

 

Izvor: YouTube

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti