Motorola priprema najjeftiniji savitljivi telefon do sada

Ako su glasine s mreže istinite, savitljivi Razr neće imati najjači hardver, ali bi trebao imati nižu cijenu u odnosu na Samsung i Huawei.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.03.2019. / 15:01

Motorola (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Samsung i Huawei privukli su puno pažnje s potpuno novom kategorijom pametnih telefona koju su predstavili – uređajima sa savitljivim ekranima koji se mogu koristiti kao telefoni i tableti. Dio analitičara mobilnog tržišta vjeruje da je budućnost pametnih telefona zaista savitljiva te će sve velike kompanija raditi na razvoju takvih uređaja, pri čemu se otvaraju brojne mogućnosti i eksperimentiranja oko dizajna.

Huawei Mate X Huawei predstavio fleksibilni Mate X paprene cijene

Predstavljanje Galaxy Folda Budućnost počinje danas: Samsung predstavio Galaxy Fold i 4 modela Galaxyja S10

Trenutačni najveći problem – osim što se telefoni (još) ne mogu kupiti jest cijena koja je za većinu ljudi i dalje nepristupačna i iznosi od dvije tisuće dolara (Samsung) pa do čak 2600 koliko je potrebno izdvojiti za Huaweijev Mate X.

Najjeftiniji ne znači i jeftin

Za sve koji ipak razmišljaju o skorašnjoj kupovini telefona sa savitljivim ekranom dobra vijest, odnosno bolje rečeno dobra glasina stiže iz Motorole. "Poznato" je da ova kompanija razvija savitljivu verziju legendarnog modela Razr koji je tijekom proteklog desetljeća bio jedan od najpopularnijih telefona na svijetu, a ako su glasine koje kruže internetom točne, to će biti najjeftiniji savitljivi telefon do sada.

FlexPai (Foto: Royole) Prvi fleksibilni pametni telefon predstavio je...

Kada kažemo najjeftiniji, ne mislimo jeftin jer bi trebao koštati 1500 dolara (cijena prvog savitljivog telefona Royole FlexPaija malo je veća od 1500 dolara), no i to je bolje u odnosu na cijene od 2 i više tisuća dolara. Još jedna zanimljivost vezana uz savitljivi Razr je i što ovo neće biti top-model, odnosno ne bi trebao imati najjači hardver poput Galaxy Folda i Matea X.

Trebao bi ga pokretati Qualcommov Snapdragon 710 te će imati između 4 i 6 GB RAM-a, a trenutačno nema ostalih informacija (glasina) poput veličine ekrana, interne memorije, biometrike, kamera itd.

Naravno, još jednom treba upozoriti da je riječ o glasinama, a ne o službenim informacijama te, jednom kada ovaj telefon zaista i bude službeno predstavljen, njegova cijena i hardver mogu biti drugačiji.

Izvor: Business Insider
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti