Nevjerojatan bezobrazluk: Na stranici koja prati potrese objavljuju uvrede i neumjesne komentare, a neki čak i - prodaju piliće

Zagrepčani su nakon potresa navalili na EMSC-ov servis koji informira o posljednjim potresima. No nisu svi imali dobre namjere.

Martina Čizmić | 03.04.2020. / 12:00

Posljedice potresa (Ilustracija: Getty)

Potresi koji posljednjih desetak dana uznemiruju Zagrepčane, pretvorili su ih u prave stručnjake za pronalaženje najbržih i posljednjih informacija o podrhtavanjima tla. Najčešći je izbor aplikacija ili internetska stranica EMSC-a odnosno Euro-Mediterranean Seismological Centre.

Slika nije dostupna Hrvati svojim interesom "srušili" poznati servis koji prati potrese diljem Europe

Slika nije dostupna Zagrebački potres osjetio se čak i na internetu

Koliko je popularna u Hrvatskoj, možda najbolje govori informacija da su Zagrepčani uspjeli preopteretiti servere EMSC-a nakon velikog potresa i učiniti ih nedostupnima i široj javnosti. 

No baš kao i svugdje na internetu, neodgovornih korisnika ima i na stranicama EMSC-a. Njihova opcija prijavljivanja iskustva potresa, koji pomažu u određivanju koliko je neki potres bio jak odnosno kakve su bile štete, za neke je bila previše privlačna pa su ju iskoristili za... svašta.

Komentari odnosno svjedočanstva koja se prijave EMSC-u oni prevode na engleski jezik, a neke od neumjesnih komentara čak nisu ni uspjeli prevesti pa su bili prisiljeni zamoliti korisnike za malo kulture.  

U molbi im se pridružila i Seizmološka služba.

Samo da ponovimo, baš kao i u "pravom" životu, i na internetu bi se trebalo držati osnovnih pravila pristojnosti. Činjenica da je neki komentar anoniman ne daje komentatoru za pravo da bude neumjestan, vrijeđa ili omalovažava. 

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti