Najjača imena hrvatske IT scene novi su investitori u Cidrani

U Cidranu imaju ambiciozne planove za budućnost, a prvi korak napravit će izlaskom na europsko tržište.

Martina Čizmić | 07.04.2022. / 12:49

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Hrvatski startup Cidrani je u prostoru Bird incubatora predstavio novu investicijsku rundu vrijednu 190.000 eura.

Novi investitori u Cidrani dobra su poznata imena hrvatske poslovne i IT scene: osnivači agencije Five Luka Abrus i Viktor Marohnić, osnivač Photomatha Damir Sabol, stručnjakinja za private equity i venture capital ulaganja Mirna Marović, financijska stručnjakinja specijalizirana za IT industriju i EU grantove Tajana Barančić te serijski poduzetnici i poslovni anđeli Maja i Jonathan Cooper.

Cidrani je razvio jedinstveni koncept organskih fermentiranih mikronapitaka za zdravlje probavnog mikrobioma, koji, ako se uzimaju kao svakodnevni ritual kroz dulje vremensko razdoblje, značajno smanjuju upalne procese u tijelu i pridonose zdravijoj dugovječnosti.

Kako je istaknuto na predstavljanju, Cidrani na godišnjoj raznini raste po stopi od 8 puta, a cilj im je postati vodeća kompanija na svijetu u sektoru zdravih proizvoda. Prvi su uveli personalizaciju i mjesečnu pretplatu na fermentirane mikronapitke, a osim brojnih privatnih korisnika, već je i preko 10 kompanija u Cidrani zajednicu entuzijasta zdrave probave uključilo i svoje zaposlenike.

Slika nije dostupna Cidrani i RE-BOOK pobjednici su startup natjecanja na konferenciji RockPaperStartups

Ove godine namjeravamo ući na sva europska tržišta, te zakoračiti na veliko tržište SAD-a. U planu je nastup na čak 5 najjačih food sajmova, a pokrećemo i vlastitu znanstvenu kliničku studiju, kojom ćemo dodatno potvrditi utjecaj fermentiranih mikronapitaka na opće zdravlje. Intenzivno radimo i na razvoju umjetne inteligencije, temelja virtualne asistentice koja će pružati podršku našim korisnicima na putu zdravlja i dugovječnosti, otkrio je suosnivač Bruno Balen.

Investicija od 190.000 eura predstavlja svojevrsnu prijelaznu rundu ovog progresivnog startupa, koji već koncem ljeta najavljuje novi investicijski ciklus, kako bi prikupili sredstva za osvajanje tržišta SAD-a i dodatnog razvoja algoritama strojnog učenja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti