Cidrani i RE-BOOK pobjednici su startup natjecanja na konferenciji RockPaperStartups

Startupovi iz čak tri zagrebačka inkubatora natjecali su se za pozornost investitora i vrijedne nagrade.

Martina Čizmić | 21.05.2021. / 08:53

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U sklopu konferencije RockPaperStartups, koju su organizirali Netokracija i  Algebra, održano je natjecanje startup projekata 13. generacije Algebra LAB-a. Kako se konferencijom ujedno obilježavalo deset godina aktivnog razvoja i promocije startup scene u Hrvatskoj, tako su, sa željom za što boljim i smislenijim povezivanjem startup zajednice, na natjecanje bili pozvani i timovi iz SPOCK inkubatora zagrebačkog FER-a kao i timovi inkubatora BIRD. Konferencija je okupila startup i scaleup tvrtke, developere, poduzetnike, investitore i medije, dakle sve dionike ključne za daljnji razvoj domaće startup scene.

Timovi startupa Cidrani i RE-BOOK pobjednici su natjecanja: startup Cidrani odabran je kao ukupno najbolja poslovna ideja, dok je RE-BOOK pobijedio u kategoriji najboljeg pitcha na današnjem natjecanju.

Cidrani je individualizirana platforma koju pokreće umjetna inteligencija (AI) za personalizirana, funkcionalna organska pića, s naglaskom na zdravlje crijevnog sustava i mozga kroz prebiotiku, postbiotiku i nutraceutike za postizanje hormonalne ravnoteže.

RE-BOOK je projekt iza kojeg stoje Majda Milevoj Klapčić i Petar Dundara. Projekt potiče razvoj čitalačke kulture postavljanjem knjižnica-kućica s knjigama na javnim mjestima. Knjižnice omogućuju besplatnu posudbu, povratak i donaciju knjiga. Kako bi osigurao dovoljnu količinu knjižne građe u knjižnicama na različitim i izoliranim lokacijama, tim je razvio sustav nadzora popunjenosti knjižnica kojeg pokreće energija iz solarnog panela.

Startupi su se na konferenciji RockPaperStartups predstavili pred žirijem u sastavu: Monika Ivanović (Infobip), Sven Marušić (Five), Ratko Mutavdžić (Microsoft), Stevica Kuharski (Fil Rouge Capital), Renata Brkić (Feelsgood Capital), Vedran Blagus (South Central Ventures), Elin Hauge (Network Development Hub), Bernard Grum (ABC Accelerator), Eva Shueluhi (Blockspell), Markus Renz (Bavarian Business Hub), Hajdi Ćenan (AIRT) i Vlatka Petrović (TTO Sveučilišta u Zagrebu).

Čestitamo timovima iz startupa Cidrani i RE-BOOK, ali i svim drugim timovima i projektima koji su sudjelovali u našem inkubatorskom programu u ovoj generaciji, kao i na današnjem natjecanju. Kao i svake godine, ovo je bila prilika pokazati javnosti projekte vrlo posebnih mladih ljudi, iza kojih stoji puno puno sati rada. Izuzetno nam je drago vidjeti da je hrvatska startup scena jača no ikad, i da velike kompanije, poput Fivea, Infobipa ili Microsofta prepoznaju važnost sudjelovanja na ovakvim događanjima, te pružanja podrške našim inovatorima. Kroz dva-tri tjedna otvaramo prijave za novu generaciju ambicioznih startupera, koje ćemo s puno posvećenosti i energije mentorirati u našem programu. Stoga bih uputila poziv svima koji imaju velike ideje i žele se za godinu dana pokazati i dokazati pred stručnjacima i širom javnosti – prijavite se da vam pomognemo osvojiti svijet, rekla je dr.sc. Maja Brkljačić, business development manager Algebra LAB-a.

U višemjesečnom inkubatorskom programu Algebra LAB-a ukupno je sudjelovalo 12 startupa koji su, uz podršku mentora i stručnjaka za pojedina područja, okupljenih oko Algebra LAB-a, dobili konkretnu podršku i savjetovanje vezano uz daljnji razvoj svojih projekata. Ovu generaciju startupa inkubatora Algebra LAB-a tako čine projekti EMPP, 2T, Blockchain consulting, Go2Green, GrabAHome, SEVEN, OICAR, re-Book, Seven.ai, The Units i VoltBit. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti