Japanski proizvođač elektronike, Panasonic jučer je i službeno predstavio svoj najmanji fotoaparat s mogućnošću izmjenjivanja objektiva, Lumix DMC-G3.

Uređaj koristi Micro Four Thirds tehnologiju i donosi maksimalnu rezoluciju snimanja od 15,8 megapiksela, a podržava i snimanje Full HD videa (1080p rezolucija) u AVCHD formatu te rapidno okidanje brzinom od četiri snimke u sekundi u punoj rezoluciji.

Stražnja strana uređaja donosi 3-inčni ekran osjetljiv na dodir s kojim se upravlja većinom opcija koje uređaj nudi, a tu je i zasebno elektronsko tražilo (dakle nije nužno koristiti ekran za kadriranje).

Osjetljivost ekrana na dodir donosi i mogućnost 'listanja' okinutih fotografija prstom (na način sličan na koji to činimo na mobilnim telefonima), a aparat će kada stigne u prodaju u lipnju dolaziti u crnoj, crvenoj, smeđoj i bijeloj boji i koštat će 700 dolara.

Lumix DMC-G3 u mogućnosti je odraditi automatsko izoštravanje u 0,1 sekundi, što je jedan od najbržih automatskih okidača u ovoj klasi, a u odnosu na prethodni model, Panasonic Lumix DMC-G2, novi je uređaj čak za četvrtinu manji i osjetno lakši - masa mu je 336 grama!

[imagebrowser id=12]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju