Najpraćeniji političar na Twitteru je...

U Europi na Twitteru najbolje stoji britanska premijerka Theresa May s pet milijuna pratitelja pa francuski predsjednik Emmanuel Macron s tri milijuna.

Martina Čizmić | 10.07.2018. / 11:15

Donald Trump (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Američki predsjednik Donald Trump državnik je s najviše pratitelja na Twitteru, ispred pape Franje i indijskog premijera Narendre Modija, navodi se u godišnjem istraživanju "Twiplomacija" konzultantske tvrtke Burson Cohn & Wolfe (BCW).

Trump je u listopadu prošle godine pretekao Papu i sada je vodeći na toj listi s 52 milijuna pratitelja. Papa ih ima 47 milijuna.
Indijski premijer s 42 milijuna pratitelja treći je na listi.

U Europi na Twitteru najbolje stoji britanska premijerka Theresa May s pet milijuna pratitelja pa francuski predsjednik Emmanuel Macron s tri milijuna. Za usporedbu, hrvatski premijer Andrej Plenković ima tek nešto više od 25 tisuća pratitelja, a službeni račun Vlade Republike Hrvatske 169 tisuća.

Jordanska kraljica Rania ima deset milijuna pratitelja, što je najviše među državnicima i političarima u arapskom svijetu.

Vlade samo šest zemalja u svijetu nemaju baš nikakvu zastupljenost na toj društvenoj platformi - Laos, Mauritanija, Nikaragva, Sjeverna Koreja i Turkmenistan.
(Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti