Nakon 24 godine Bill Gates više nije najbogatiji, naslijedio ga je...

Forbes je ove godine sastavio i listu dobročinitelja, na kojoj je naveo bogataše koji su donirali najviše novca. Gates je na njoj uvjerljivo prvi.

Martina Čizmić | 05.10.2018. / 09:26

Jeff Bezos i Bill Gates (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Gotovo 24 godine prvo mjesto Forbesove liste najbogatijih Amerikanaca bilo je rezervirano samo za jednog čovjeka - suosnivača Microsofta, Billa Gatesa. No, ove ga je godine s tog mjesta smijenio još jedan vlasnik tehnološke tvrtke.

Osnivač i direktor najveć svjetske online trgovine, Amazona, Jeff Bezos zauzeo je ove godine prvo mjesto te prestižne liste.

Njegovo osobno bogatstvo skočilo je s 81,5 milijardi dolara prošle godine, na 160 milijardi dolara. Bezos je ujedno prva osoba koja je premašila vrijednost od 150 milijardi dolara otkako je Forbes počeo slagati listu.

Jeff Bezos prvi milijarder čije je bogatstvo prešlo 100 milijardi dolara

Treba spomenuti i kako Bezosa i Gatesa slijedi poduzetnik i investitor Warren Buffett s 88,3 milijarde, šef Facebooka Mark Zuckerberg sa 61 milijardom te suosnivač Oraclea, Larry Ellison s "mizernih" 58,4 milijarde dolara.

Zanimljivo, Forbes je ove godine sastavio i listu dobročinitelja, na kojoj je naveo bogataše koji su donirali najviše novca. Na toj listi prvo mjesto uvjerljivo drži Gates s ocjenom 5, dok je Bezos dobio samo 2.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti