Nakon crnih prognoza Musk ipak optimistično o budućnosti Twittera: Ako stvari budu išle dobro...

Musk je priznao da je došlo do poteškoća, no naglasio je da nisu dugo trajale.

Hina | 12.04.2023. / 13:09

Elon Musk (Foto: Afp)

Direktor Twittera Elon Musk u srijedu je rekao da je ta društvena mreža otprilike na nuli nakon povratka većine oglašivača i agresivnog rezanja troškova koje je uključivalo i brojne otkaze, te da bi uskoro mogla "pozitivno poslovati".

Musk je u razgovoru za BBC, koji se prenosio uživo na Twitter Spaces, rekao da njegova tvrtka sad ima oko 1500 zaposlenika, što je veliki rez s oko 8000, koliko je Twitter imao prije njegova preuzimanja u listopadu.

Otkad je multimilijarder kupio društvenu mrežu za 44 milijardi dolara ona je obilježena kaosom i nesigurnošću jer je među otpuštenima bio i velik broj inženjera odgovornih za popravak i prevenciju kvarova, rekli su izvori Reutersu.

Twitter je prošli tjedan imao grešku koja je tisućama korisnika onemogućila da pristupaju poveznicama, što je šesta veća greška od početka godine, tvrdi organizacija za nadzor interneta NetBlocks.

Elon Musk, Twitter Musk najavio još jednu veliku promjenu na Twitteru koja se neće svidjeti korisnicima

Musk je priznao da je došlo do poteškoća, no naglasio je da nisu dugo trajale. On je govorio o tome kako je Twitter bio u situaciji da je gubio tri milijarde dolara, zbog čega su bile potrebne drastične odluke.

Mogli bi biti financijski u pozitivnom već ovaj kvartal ako stvari budu išle dobro, rekao je Musk u razgovoru koji je slušalo više od tri milijuna ljudi.

Twitter od Muskova preuzimanja ima pad oglašavanja. On tvrdi da je razlog ciklička priroda potrošnje na oglase, ali i politički razlozi. U srijedu je rekao da se većina oglašivača vratila.

Musk, vlasnik i automobilske tvrtke Tesla i kompanije za putovanje u svemir SpaceX, rekao je da nema nikoga na umu kao kandidata za vođenje Twittera nakon njega.

Teslini investitori smatraju da on preveliku količinu vremena provodi vodeći Twitter te je ranije rekao da bi kraj ove godine bio dobar trenutak za pronalaženje novog izvršnog direktora.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti