Nakon devet mjeseci, dinosauri iz čokoladica 'Životinjsko carstvo' postali 3D online igra. Doznaj što ti sve treba za igranje!

Array

Zimo Zimo Barbara Slade | 13.09.2011. / 21:46

Nakon devet mjeseci, dinosauri iz čokoladica 'Životinjsko carstvo' postali 3D online igra. Doznaj što ti sve treba za igranje!

Aplikacija s online igrom Igraoni.ca,  predstavljena je danas na konferenciji za novinare u prostorijama Kraša, tvrtke s čijim smo Životinjskim carstvom svi odrastali lijepeći sličice u fizičke albume. S novom serijom sličica i virtualnim albumom odrastat će naša djeca.

Nakon uspješnog projekta Životinjsko carstvo od prije tri godine (450.000 korisnika igralo je tu igru!), Kraš i Drap ponovno su surađivali na razvijanju prve 'augmented reality' ovakve vrste kod nas. Naime, nova serija sličica Životinjskog carstva s dinosaurima umjesto klasičnog albuma ima virtualni album s tehnologijom proširene stvarnosti  prepoznaje sličice nalijepljene na kartice.

O čemu se radi?

'Dinosauri' su aplikacija s online strateškom igrom edukativnog karaktera koja putem web kamere prepoznaje koji se dinosaur nalazi na sličici (koju ste dobili u čokoladici kupljenoj u trgovini) te automatski prikazuje njegov 3D model na zaslonu računala.

Za igranje su vam potrebni sljedeći elementi/koraci:

  1. Računalo, web kamera i špil od 102 kartice koji u trgovinama košta 9,90 kuna (u Kraševima samo 8,60 kuna). Špil se sastoji od kartica na kojima lijepite sličice dinosaura te praznih kartica koja su 'staništa' dinosaura.
  2. Čokoladice 'Dinosauri' u kojima se nalaze sličice dinosaura
  3. Sličicu dinosaura zalijepiti na karticu iz špilu karata
  4. Otići na igraoni.ca i registrirati se
  5. U Dinopediji pronaći stranicu dinosaura kojeg ste zalijepili na karticu....

....i možete početi s igranjem! Sustav sličicu dinosaura odmah stavlja u 3D model koji se može okretati i svaki dinosaur se prikazuje u pravom omjeru veličine s drugim dinosaurima, kako bi djeca dobila taj edukativan moment igranja.

Trenutno se može igrati samo  u tzv. 'framing mode'-u, odnosno može se igrati samo protiv računala. Prelaskom miša preko kartice, sustav navodi igrača gdje treba staviti karticu.

Ovakva 'navigacija' prisutna je samo u početnom načinu igranja kako bi se igrač upoznao s pravilima i funkcioniranjem igrice, koja sljedećeg tjedna kreće u 'multiplayer mode' kako bi se djeca mogli međusobno igrati.

Davor Runje iz tvrtke Drap otkrio nam je kako je na izradi ove aplikaciji, odnosno za čitavom proizvodu čija je aplikacija samo jedan dio, gotovo devet mjeseci radio tim od 15-20  ljudi.

'Crtanje sličica trajalo je samo dva mjeseca, a izrada animacije 3D modela isto toliko,' rekao je Runje dodavši kako svaki dinosaur ima svoj crtež, svoj 3D model i animaciju 3D modela. Dinosaura ima 50 pa je lako izračunati opseg tog posla.

'Ovo nije kampanja, nego čitav proizvod koji je trebalo smisliti. Trebalo je napraviti kartice i sličice, smisliti koncept i fotografije, outsourcati ekipu koja je radila 3D animaciju, ali i snimanje spota,' objasnio je te dodao kako trenutno aplikacija radi u Hrvatskoj i Sloveniji, ali uskoro aplikacija kreće i u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji pa čak i Malti. Naravno, u planu je i izrada mobilne aplikacije za igru.

Last, but not least- nagrade!

Postoje i nagrade kojima bi se dodatno motiviralo djecu na igranje.

Registracijom kodova sa sličica može se osvojiti ogroman poster dinosaura, a nakon što skupi svih 50 kupona dinosaura, igrač dobiva web kameru na poklon!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti